Economia

Gallego no repetirà a CCOO i aposta per la renovació

Ho ha aprovat el consell nacional del sindicat amb només 4 vots en contra i 2 abstencions

Les candidatures s'hauran de presentar el 15 de novembre i reunir 5.000 avals fins al 20 de gener

No hi ha motius extraordinaris que forcin un tercer mandat excepcional del fins ara secretari general del sindicat CCOO a Catalunya, Joan Carles Gallego, al capdavant de l'organització, de manera que deixarà definitivament el càrrec a partir de l'abril del 2017. Així ho va decidir ahir de manera col·legiada el consell nacional del sindicat, amb 69 vots a favor, quatre en contra i dues abstencions. El sindicat té establert el límit màxim de dos mandats, però hi ha la possibilitat d'allargar-lo amb un tercer de caràcter extraordinari (“si hi ha una guerra civil a fora o una guerra civil a dintre”, bromejava ahir Gallego), una condició que en els mandats anteriors va fixar el mateix secretari general. En aquesta ocasió, però, la decisió no l'ha presa únicament Gallego, sinó que ha estat consensuada amb el màxim òrgan de representació del sindicat.

Gallego, que en principi no s'integrarà en cap de les candidatures que puguin aspirar a la secretaria, va assegurar que debatrà amb l'equip que surti quina ha de ser la seva relació amb el sindicat. “No m'estic plantejant res en relació amb el meu futur”, va assegurar ahir Gallego, que va fer un bon balanç dels vuit anys en el càrrec. “Valorem positivament haver sabut mantenir viva la negociació col·lectiva i també els espais de concertació social, que, no obstant això, s'han afeblit molt en aquests anys, tot i que continuem estant presents”, va dir. Alhora, va valorar la fortalesa del sindicat: “CCOO està en una bona situació, està viu i fort”, va dir. Amb tot, va expressar la voluntat col·lectiva d'“obrir un procés de renovació que impliqui renovar propostes d'acció, maneres de fer i equips de direcció”.

Procés transparent

La renovació de les maneres de fer que esmentava Gallego implica la presentació de candidatures i avals, per primera vegada, amb anterioritat a la celebració del congrés. Així, és previst que el 15 de novembre d'aquest tany es facin públiques les candidatures d'aquells delegats que aspirin a dirigir el sindicat. Entre el 15 de novembre i el 5 de desembre, els candidats presentaran les seves propostes als diferents territoris i llavors s'obrirà el termini per presentar 5.000 avals (ni un més ni un menys), requisit indispensable per prendre part en la cursa. La recollida de firmes es farà entre l'11 de desembre i el 20 de gener de manera telemàtica. “Serà un procés molt més obert i participatiu”, va dir Gallego. El secretari general d'indústria del sindicat i antic delegat a Nissan, Javier Pacheco, podria presentar-se al càrrec, segons algunes fonts. Amb tot, els estatuts del sindicat preveuen la possibilitat que durant el congrés es presenti una candidatura si ve avalada pel 10% dels delegats presents, poc més de 600.

LA FRASE

Obrim un procés de renovació sobre les propostes d'acció, les maneres de fer i els equips de direcció
Joan Carles Gallego
Secretari General de CCOO

LA DATA

04.04.17
S'inaugurarà l'XI Congrés
de CCOO de Catalunya, que se celebrarà fins al dia 6 d'abril a Barcelona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estats Units

La Fed retalla mig punt els tipus d’interès en la primera rebaixa des del 2020

Barcelona
Estats Units

Tupperware inicia el procediment de fallida

Barcelona
economia

Mataró guanya una primera demanda al Corte Inglés que li reclama 24 milions

Mataró
unió europea

Anul·len una multa a Google per pràctiques abusives en publicitat

barcelona

El Consorci de les Gavarres augmenta un 14,36 % el pressupost 2025

monells

El Girocamping PRO presentarà noves eines per potenciar la sostenibilitat

SANT PERE PESCADOR
Economia

El BBVA no apujarà l’oferta de l’opa al Sabadell perquè ja és “molt atractiva” pels accionistes

barcelona
economia

Nous ajuts per impulsar el comerç de Mataró

mataró

L’ampliació de l’Outlet Gran Jonquera s’obrirà el mes d’octubre

LA JONQUERA