Economia

municipal

pressupostos

Pineda començarà a aplicar la tarifació social l'any 2017

El govern crearà una comissió amb la resta de grups per determinar els criteris més equitatius per a cada unitat familiar

Les ordenances fiscals inclouen la rebaixa de l'IBI i més bonificacions

Pineda de Mar començarà a aplicar el 2017 la tarifació social en els seus impostos. Aquesta és la voluntat de l'equip de govern, el PSC i el PDECat, que ahir en el ple va traslladar el regidor d'Hisenda, Antoni Abad (PSC), en el debat de les ordenances fiscals. Prèviament a la sessió, Abad va explicar que la mesura es contempla “davant la necessitat d'establir uns criteris d'acord amb la realitat dels nostres ciutadans, de les seves famílies i no només dins el concepte global de col·lectiu”. La proposta, de la qual ja se n'havia parlat en altres plens a instàncies sobretot d'ICV-EUiA, vindrà precedida de la creació d'una comissió amb la participació de totes les formacions. “Ens basarem en criteris de renda i, personalment, crec que un bon lloc per on començar seria el servei d'escola bressol, on cada usuari pagui en funció dels seus ingressos”, va apuntar. Les ordenances fiscals del 2017 inclouen una nova rebaixa, i ja serà la segona consecutiva, de l'IBI, “que sumarà una mitjana del 15% menys en relació amb els rebuts de fa dos anys”. En concret, l'Ajuntament ja ha fet la demanda adequada a l'Estat per poder reduir al 0,92 el coeficient dels rebuts que repercutiran directament en el preu final que es cobri als ciutadans.

Abad va destacar en el camp de les modificacions dels impostos i taxes l'aplicació del 20% de reducció del rebut de les escombraries en funció de l'ús que es faci de la deixalleria municipal, proposada per Pineda Sí Pot. “Hem de completar la iniciativa amb una campanya informativa que esperoni el ciutadà a fomentar el reciclatge”, va dir. També s'incrementa la bonificació fins al 75% per a vehicles menys contaminants. Finalment, el regidor destaca que ja s'han iniciat les converses amb l'empresa gestora de l'aigua, Sorea, per a la modificació a la baixa de les tarifes que es fan pagar als comerços, que ara s'equipararan a les indústries. “Volem crear una tarifa nova dels mínims aplicat als comerços després de recollir les demandes del sector”, va dir.

LA FRASE

La tarifació social vol aplicar criteris d'acord amb la realitat dels nostres ciutadans
Antoni Abad (PSC)
regidor d'hisenda de l'ajuntament de pineda de mar

Atraure la cultura i l'educació

Les ordenances fiscals de Pineda per a l'any vinent també recolliran en el seu argumentari la proposta més genèrica que afecta tots els àmbits del municipi i que se centra en superar els principals problemes de la població, com ara l'elevat índex d'atur, una renda per càpita baixa i un elevat fracàs escolar. Antoni Abad explica que es bonificarà el 95% de l'IBI tant als pisos inclosos en les borses de lloguer social com, en especial, aquells immobles “on es desenvolupin activitats culturals o educatives”. “Parlem d'atraure l'arribada de llibreries, acadèmies, sales d'art o teatres, entre d'altres propostes, que ajudin a crear llocs de treball i, al mateix temps, promoguin la cultura com a recurs per combatre l'atur i per a la millora dels resultats acadèmics”, incideix el regidor d'Hisenda. La mesura també està previst que es comenci a aplicar als establiments que ja estan en funcionament. “La majoria de llogaters de locals dedicats a la cultura i l'educació també es fan càrrec del pagament de l'IBI i creiem que en sortiran beneficiats amb la decisió”, assenyala.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia