Economia

economia

balanç

Banc Sabadell guanya un 12% més que l'any passat

El benefici net atribuït del grup se situa en els 646,9 milions d'euros de gener a setembre

La ràtio de morositat de l'entitat presidida per Josep Oliu se situa en el 6,6%

Banc Sabadell ha tancat els primers nous mesos de l'any amb un benefici net atribuït de 646,9 milions d'euros, l'11,6% més que en el mateix període de l'any passat. El marge d'interessos manté el seu recorregut positiu i fins setembre se situa en 2.890,9 milions d'euros, el 29% més que el setembre de l'any passat. Sense la integració dels comptes de TSB aquest marge ha millorat el 5,9% en relació amb el setembre del 2015 i s'ha mantingut estable en relació amb el segon trimestre.

La ràtio de morositat del grup continua la seva tendència decreixent i tanca al setembre amb una ràtio del 6,6%, una reducció d'1,91 punts percentuals en relació amb la ràtio registrada al setembre de l'any passat.

Un fet rellevant del període és que les provisions fins setembre s'han situat en 1.113,5 milions d'euros, una reducció del 43% en comparació amb el mateix període de l'any passat que van ser de 1.955,2 milions d'euros, cosa que constata la reducció de la cartera de dubtosos i de l'evolució dels actius tòxics.

Aquesta tendència a la reducció de les provisions es comprova en el fet que el tercer trimestre aquesta provisió ha estat de 211,7 milions d'euros, mentre que el segon trimestre la xifra es va elevar fins els 466,9 milions d'euros.

El marge d'interessos s'ha situat fins setembre en 2.890, 8 milions d'euros, cosa que suposa una millora del 29%. El marge brut del grup s'ha situat en 4.273,18 milions d'euros, amb un lleuger increment del 0,3% en relació amb el mateix període de l'any passat. Finalment, el marge abans de dotacions s'eleva fins els 1.995,60 milions d'euros, amb una reducció del 18%.

El benefici abans d'impostos de l'entitat presidida per Josep Oliu s'ha situat en 914,08 milions, amb un augment del 36,7% en relació amb al setembre del 2015, cosa que constata la ''solidesa'' del compte de resultats, segons ha valorat el grup bancari català. Les comissions han crescut un 8,9%, un increment que seria de l'1,8% sense considerar els comptes del britànic TSB.

Els actius problemàtics en el tercer trimestre s'han reduït en 634,4 milions d'euros, inclòs una disminució de 157,7 milions d'euros dels actius adjudicats, cosa que de fet suposa la reducció en termes trimestrals més gran dels últims anys. A finals de setembre, la cartera de dubtosos es va situar en 10.158 milions d'euros i el volum d'actius problemàtics s'ha reduït fins els 19.265,1 milions d'euros.

Els resultats procedents d'operacions financeres (ROF) s'han situat en 556,7 milions d'euros, amb una reducció del 51,7%.

En relació amb el comportament del crèdit, la cartera de préstecs vius ha crescut en el període un 2,1% amb un saldo de 137.856,4 milions d'euros.

El recursos de clients en balanç s'han situat en 131.076,2 milions d'euros, amb un increment del 0,9% i els recursos fora de balanç (fons d'inversió, entre d'altres) s'ha situat en 39.711 milions, amb un augment de l'11,2%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona