Economia

Grífols manté els guanys, de 406 milions

Els ingressos dels productes hemoderivats milloren un 6,5%, fins als 2.356,4 milions d'euros

Manté com a prioritari l'increment del subministrament de matèria primera

El benefici de Grífols va créixer en els primers nou mesos de l'any un 1,1% i es va mantenir en els 406,1 milions d'euros, segons va comunicar ahir la companyia catalana d'hemoderivats, que va registrar uns ingressos de 2.951,7 milions d'euros durant aquest període, un 2,8% més que un any abans. Els beneficis de la multinacional representen, doncs, un 13,8% dels ingressos del grup. Pel que fa al negoci recurrent (excloent-ne les matèries primeres, la compra de les quals es manté com a prioritària), els ingressos van créixer un 4,3%, fins als 2.912,7 milions d'euros, gràcies a la bona evolució de la divisió Bioscience, que aplega el tractament de malalties a través de la sang o dels seus components. A més, la companyia atribueix la millora dels resultats a la recuperació dels ingressos generats per les divisions Diagnostic i Hospital durant el tercer trimestre de l'any.

Els ingressos de la divisió Bioscience van augmentar un 6,5% (2.356,4 milions d'euros) i el grup parla de solidesa en la venda d'IVIG, alfa-1 antitripsina i albúmina. Els ingressos a Diagnostic van millorar un 2,1% (485,9 milions d'euros) i els d'Hospital van créixer un 5,8% trimestral, fins als 70,5 milions registrats de gener a setembre.

El resultat brut d'explotació (Ebitda) va experimentar un lleuger descens d'un 1,6%, fins als 842,9 milions d'euros, mentre que el resultat net d'explotació va recular un 3,6% i es va situar en 692,1 milions d'euros fins al setembre. En línia amb els trimestres anteriors, els marges continuen afectats sobretot per la disminució dels royalties relacionats amb la unitat de diagnòstic transfusional, que han baixat significativament el 2016; per l'augment dels costos de plasma vinculats amb l'obertura de nous centres de donació, i amb els incentius superiors per remunerar el temps dels donants.

LA XIFRA

13,8
per cent
dels ingressos de Grífols es tradueixen en beneficis per a la companyia de derivats del plasma.

La solvència de l'Íbex, segons Eada

Amadeus, Inditex i Mediaset són les empreses amb una millor qualificació econòmica i financera segons el I Rànquing Eada Íbex, que analitza els comptes de les 26 empreses no financeres de l'Íbex d'acord amb 24 indicadors que estudien aspectes bàsics com ara la rendibilitat econòmica, la rendibilitat financera, l'estructura financera, la inversió i la liquiditat.

El professor de finances d'Eada Business School, Rafael Sambola, autor del rànquing, explicava ahir que actualment totes les empreses de l'Íbex són solvents, encara que apareguin a la part inferior de la taula, i l'estudi tampoc pretén ser una guia d'inversió.

Amadeus destaca per la diversificació dels seus ingressos i l'elevat valor generat per a l'accionista; Inditex té una elevada rendibilitat econòmica i un baix endeutament, i Mediaset va millorar significativament la seva rendibilitat el 2015 i té un deute baix en relació amb el resultat brut o Ebitda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia