Economia

Dotze negocis a Girona ‘aixequen persianes' enguany

El programa d'emprenedoria de l'Ajuntament de Girona ha permès l'obertura de 24 empreses des del 2013

El programa Aixequem persianes de l'Ajuntament de Girona ha ajudat un total de 24 iniciatives emprenedores a posar-se en marxa, la meitat de les quals aquest 2016. Concretament, el 2013 es van atorgar els primers ajuts, i el 2014 van engegar l'activitat els primers sis negocis, als quals es van afegir cinc iniciatives més el 2015 i una dotzena més aquest 2016.

L'assignació pressupostària del consistori al llarg dels quatre anys ha assolit un total de 62.000 euros en forma d'ajudes econòmiques per a la posada en funcionament d'aquestes empreses. Aquest any la dotació ha estat superior coincidint amb la simplificació del programa. Els titulars poden ser projectes cooperativistes, persones físiques o jurídiques amb projectes d'emprenedoria o bé experiències singulars que contribueixin a dinamitzar o incentivar sectors en risc.

Vist l'interès que despertava Aixequem persianes per obrir negocis als barris de Sant Narcís, Santa Eugènia i Can Gibert del Pla, l'Ajuntament va ampliar en 15.000 euros l'actual convocatòria, per a la qual es poden presentar sol·licituds fins al 31 de desembre o fins que s'esgoti la dotació de la partida. A hores d'ara, s'han atorgat 35.000 euros a dotze nous projectes empresarials.

La tinenta d'alcaldia i regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme de l'Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes, ha remarcat que “aquest programa, dissenyat des de l'àrea de Promoció Econòmica, pretén impulsar l'activitat comercial en aquells barris que més ha perjudicat la crisi, amb un doble objectiu: per una banda, ajudar les persones emprenedores i, per l'altra, contribuir a la dinamització socioeconòmica d'aquestes zones de la ciutat amb l'ocupació de locals que han estat tancats. Plana avançava que estudien encara ampliar les subvencions a altres barris de la ciutat el 2017.El programa ofereix dues línies d'ajut. Per una banda, informació, orientació i assessorament tècnic per a l'anàlisi de la viabilitat i creació de l'empresa. Per l'altra, ajuts econòmics directes, a fons perdut i fins a esgotar partida, per a l'establiment i l'inici de l'activitat econòmica amb un import màxim de 3.500 euros. Aquests 3.500 euros es divideixen en un màxim de 2.500 euros per cobrir despeses de posada en funcionament (adquisició de maquinària, utillatge, obres menors, equipament de noves tecnologies, mobiliari o altres despeses assimilades) i un màxim de 1.000 euros per fer front al cost de la taxa de llicència d'obertura, l'impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO); la taxa d'escombraries, i la prima d'assegurança de cobrament del lloguer. Aquestes ajudes s'atorguen sempre que la despesa correspongui i hagi estat pagada per la persona sol·licitant de l'ajut com a titular de l'activitat i, com a màxim, per la part no bonificada prevista en les ordenances fiscals.El programa té el suport i la col·laboració del Col·legi d'Agents de la Propietat Immobiliària de Girona (API), el Col·legi d'Administradors de Finques de Girona, la Demarcació de Girona del Col·legi de Dissenyadors d'interiors i Decoradors de Catalunya, les dues associacions de comerciants de Sant Narcís, l'Associació de Comerciants de Santa Eugènia i l'Associació de Comerciants de Can Gibert del Pla



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona