Economia

municipal

habitatge social

Girona no té prou pisos de lloguer per cobrir la demanda

Al centre de la ciutat és on més problemes hi ha per trobar un pis

La falta d'estoc de les immobiliàries ha fet que els preus dels habitatges hagin pujat en pocs mesos entre 50 i 100 euros

L'exercici de llogar un pis a la ciutat de Girona “s'ha convertit en una missió pràcticament impossible”. Així ho asseguren els professionals adherits a l'agrupació Apialia Girona, que es va crear ara fa un trimestre i que està integrada per onze immobiliàries de la ciutat –Madrenas, Selectia, Casanovas, Fincahabitat, Bonallar, Cathabitat, Dúplex Girona, Finques Colomer, Inversiums, Sistach Finques i Finques Onyar–. “Tenim dificultat per poder donar resposta a la demanda actual de l'habitatge de lloguer”, assegura Juan Manuel Patiño, membre d'Apialia.

Si bé aquesta situació va començar ara fa un any, el problema ha empitjorat aquests darrers mesos, sobretot amb la demanda de pisos per part dels universitaris, ja que “al mes d'agost les immobiliàries ja no disposàvem d'estoc de pisos al centre de la ciutat”. Girona és una ciutat d'important personalitat universitària i els estudiants pateixen l'angoixa de la recerca, sovint sense fruit, d'un allotjament de curta durada”, manté Patiño.

Però de dificultat per trobar pisos no en tenen només els estudiants, sinó que les famílies que volen establir-se en la modalitat de lloguer també en tenen, amb l'afegit que en molts casos “la matriculació escolar dels seus fills és afectada pel fet de no poder viure al districte on voldrien fer vida”, explica Patiño.

Les zones on més es busca un pis per llogar són bàsicament al centre de la ciutat però també a l'Eixample, la Devesa i Pericot. En canvi, als barris de Sant Narcís, Santa Eugènia o Can Gibert “encara s'hi troba alguna cosa”.

Tot això està provocant que els pocs pisos que hi ha al mercat estiguin apujant els preus. “Hem detectat pisos que fins ara costaven entre 500 i 600 euros de lloguer i que de cop han apujat el preu entre 50 i 100 euros”, manté Patiño, que no descarta que si la situació continua així els preus continuïn creixent, si no hi ha “un augment significatiu del nombre d'immobles”.

Petit inversor

El petit inversor que ha detectat la problemàtica del mercat veu ara el mercat immobiliari com un refugi per obtenir unes rendes més altes que si deixa els seus estalvis en un banc en un dipòsit a termini fix amb una rendibilitat “que no arriba a l'1%”. “Inverteixen entre 100.000 i 150.000 euros en la compra d'un pis que després destinaran a lloguer”, manté Patiño, que assegura que l'agrupació es proposa donar suport professional als particulars “que decideixin rendibilitzar els seus estalvis dintre del sector immobiliari”.

Apialia és un conjunt d'agrupacions comercials territorials dintre del món immobiliari, que ha nascut amb l'objectiu de compartir esforços i la cartera d'immobles. A més de Girona, a la demarcació se n'ha creat una altra a la Costa Brava que agrupa professionals de Sant Feliu de Guíxols a Palamós.

LES FRASES

Ara hi ha particulars que han decidit treure els diners del banc i rendibilitzar els seus estalvis dintre del sector immobiliari
A finals d'estiu, hi havia immobiliàries que no tenien pisos de tres i quatre habitacions per llogar
Juan Manuel Patiño
Membre d'APIALIA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia