Economia

economia

pensions

El govern espanyol treu 9.500 milions d'euros més de la guardiola de les pensions

La Seguretat Social justifica el nou recurs a la caixa de reserva per la necessitat “important” de finançament per afrontar la paga extra de desembre

El fons té ara 15.915 milions d'euros, l'equivalent a l'1,5% del PIB

La Tresoreria General de la Seguretat Social ha disposat aquest dijous de 9.500 milions d'euros més del Fons de Reserva de les pensions.

El govern espanyol justifica aquest nou recurs a la guardiola de les pensions per la “necessitat de finançament important” que hi ha al mes desembre per fer front a la paga extraordinària dels jubilats, que se suma a l'ordinària d'aquest mes.

Després d'aquesta disposició, que és la més elevada feta d'una vegada des del 2012, el Fons de Reserva té ara 15.915 milions d'euros, que equivalen a l'1,48% del PIB de l'any 2015, tot i que el valor de mercat és de 16.109 milions d'euros, un 1,50% del PIB.

El govern espanyol ha tret de la guardiola de les pensions en diferents ocasions fins a un total de 66.401 milions d'euros. L'executiu destaca que aquesta xifra ha estat finançada “en la major part” pels rendiments de les inversions pròpies del fons. Aquests rendiments han estat de 28.719 milions, dels quals 2.623 corresponen al 2016.

El govern espanyol recorda que el Fons de Reserva de la Seguretat Social es va crear l'any 2000 per poder “atenuar” els efectes del cicles econòmics baixos i “garantir” l'equilibri financer del sistema de pensions, en compliment amb el Pacte de Toledo.

La Llei 36/2014 de Pressupostos Generals de l'Estat per al 2015 estableix que les disposicions es faran “a mida que sorgeixin les necessitats, fins a un import equivalent a l'import del dèficit per operacions no financeres”. També indica que es “destinarà al pagament de les obligacions relatives a les pensions de caràcter contributiu i demés despeses necessàries per a la seva gestió”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia