Economia

Relació Catalunya-Espanya

Montoro apuja els impostos sobre el tabac i l'alcohol i en crea un de nou sobre les begudes ensucrades

El govern espanyol espera recaptar 7.500 milions d'euros amb les modificacions fiscals

El tribut estatal a les begudes amb sucre pot invalidar el que preveuen els pressupostos de la Generalitat sobre el mateix concepte

El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres una bateria de modificacions fiscals amb les que espera ingressarà un total de 7.500 milions d'euros. La majoria d'aquesta recaptació vindrà de les noves mesures sobre l'impost de societats amb un impacte de 4.600 milions d'euros, però també de l'increment dels impostos especials al tabac i l'alcohol. A més, el govern espanyol crea un nou tribut a les begudes ensucrades.

En concret, l'impost sobre les cigarretes de tabac s'apujarà un 2,5% i la picadura d'embolicar un 6,8%. La fiscalitat de les begudes alcohòliques s'incrementa en un 5%.

El ministeri d'Hisenda també vol establir un nou impost a les begudes ensucrades, que invalidaria el que preveuen els pressupostos de la Generalitat del 2017. L'executiu espanyol confia recaptar uns 200 milions d'euros per aquest concepte. El titular del departament, Cristóbal Montoro, ha defensat l'impost per “motius de salut”, ja que té per objectiu “lluitar contra l'obesitat”. Ha assegurat, a més, que aquest és un tribut cada vegada més freqüent a països de l'entorn com França i Dinamarca.

Altres mesures fiscals que es modifiquen tenen a veure amb el control tributari i la lluita contra el frau i una reforma en l'àmbit de la imposició mediambiental.

El ministre ha subratllat que amb les modificacions tributàries que s'han posat en marxa no s'està incomplint el programa electoral del PP, ja que les promeses en fiscalitat fan referència a l'IRPF i a un àmbit determinat de l'IVA. “Sobre qui estem demanant que caigui l'esforç? a les famílies o a les pimes? En absolut. El que estem demanant no és sobre consums generals, sinó determinats consums especials i amb pujades moderades i estem demanant un esforç als agents econòmics que tenen major capacitat com són les grans empreses”, ha argumentat.

Montoro ha recordat que el govern està en minoria parlamentària i, per tant, ha d'acordar les mesures. Una situació que veu com una “oportunitat per sumar” amb els grups parlamentaris, així com amb els governs de les comunitats autònomes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona