Economia

Els pressupostos centren l'audiència pública a Blanes

Es va parlar també de l'actual situació econòmica del municipi

El pressupost del 2017, que es portarà a debat el proper ple, és de 45,92 milions

Els pressupostos del 2017, de 45,92 milions d'euros, i l'actual situació econòmica van protagonitzar, ahir, la tercera audiència pública convocada per l'Ajuntament de Blanes i que, segons el consistori, “ha complert amb escreix els objectius amb què va ser creada l'any 2005, quan es va aprovar el reglament de participació ciutadana”. L'aprovació inicial dels pressupostos per a l'any vinent està previst que es porti al debat del ple extraordinari del 13 de desembre. En el mateix ple, també s'aprovaran definitivament les ordenances fiscals per al 2017.

L'audiència es va estructurar en dos únics blocs i, per fer-la molt més àgil i entenedora, es va presentar en forma d'entrevista, conduïda pel periodista Marc Romero, que va tenir Nicolás Laguna, tinent d'alcalde d'Hisenda de Blanes, com a principal interlocutor. Laguna va descriure els pressupostos com a “realistes”, millorant els d'aquest any i, sobretot, que continuen fent un “gran esforç de contenció de la despesa” i “d'equilibri de resultats”. Els números previstos per a l'any vinent difereixen ben poc del que hi ha hagut aquest 2016. Si el 2017 el pressupost és previst que sigui de 45.926.537,80 euros, aquest 2016 ha estat de 45.759.393,80 euros.

Ingressos tributaris

En l'audiència, es va remarcar que el 69,77% de les despeses de funcionament de l'Ajuntament de Blanes estan cobertes per ingressos tributaris. En aquest sentit, es va parlar de dues de prou rellevants. Una és que s'incrementen globalment un 5,7% les despeses que es destinen a acció social, cooperació i solidaritat, amb un total d'1,4 milions d'euros. L'altra és que hi haurà un increment de 500.000 euros més en el capítol de personal, ja que es fa una aposta pels treballadors de la casa.

Això es traduirà en la incorporació de quatre agents a la policia local de Blanes i la creació d'una estructura de comandàncies per cobrir la policia administrativa, així com altres incentius laborals. Actualment, l'Ajuntament de Blanes té 326 persones en nòmina que signifiquen una despesa total de 13,66 milions d'euros.

Inversions

Les inversions sumen un total d'1,3 milions d'euros, de què 460.000 es destinaran a la instal·lació de clavegueram, pluvials i aigües residuals; 215.000 euros, a vies públiques, i 200.000 euros per a la modernització i la implantació de l'administració electrònica. Per dur a terme la primera, es compta amb el que s'ingressa de la taxa de clavegueram, mentre que les altres dues restants es faran amb subvencions de la Diputació de Girona.

En el decurs de l'audiència pública, també es va explicar que l'Ajuntament continua la contenció d'endeutament dels darrers anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona