Economia

Brugera completa la seva candidatura per al Cercle

El programa del president de Colonial per liderar el ‘think tank' econòmic buscarà respostes al conflicte territorial

La competitivitat i la recuperació de la veu a Europa seran altres temes clau

Fidel a la seva litúrgia tradicional, el Cercle d'Economia ha completat un altre dels passos per al relleu en la seva presidència, on un membre de l'entitat fundada el 1958 haurà de substituir l'actual president, el catedràtic Antón Costas, que l'ha liderat els últims tres anys. Tal com ja va anunciar aquest diari, l'entitat va confirmar ahir en un comunicat que Juan José Brugera, president de Colonial, encapçalant una junta directiva de vint membres, serà l'únic candidat que aspiri a presidir la institució, seguint el protocol pel qual el relleu rep el suport explícit de l'equip directiu previ. Brugera, que és membre de la junta actual i també del comitè executiu, va completar ahir la llista del seu equip, dins del qual hi ha, entre d'altres, Antón Costas, l'historiador Joan B. Culla i els banquers Jordi Gual (CaixaBank) i Jaume Guardiola (Banc Sabadell), perquè sigui votat en assemblea extraordinària dilluns vinent, dia 12.

Brugera ha aconseguit l'aval de 140 socis, per sobre del mínim de 50 que estipulen els estatuts perquè qualsevol soci es pugui presentar com a candidat. La realitat és que la consuetud marca que les presidències sorgeixen del consens, que acaba de reforçar una cimera d'expresidents, que també és un costum de la casa.

Amb l'entrada en escena de Brugera, després del període de presidència de Costas, procedent del món acadèmic, el Cercle retorna el comandament a una figura del món empresarial, en aquest cas represtigiat per la gestió que ha fet de la seva empresa dins d'un sector malmès per la crisi.

En el seu programa, Brugera es declara “compromès” amb els objectius fundacionals de “democràcia, economia social de mercat i Europa” i estableix les seves prioritats d'actuació. I fixa com la primera d'aquestes prioritats: “Avançar cap a una economia més competitiva per demostrar que el nostre no és un model empresarial monopolitzat pel turisme i la construcció.”

En segon lloc, el programa del candidat sosté que la crisi i les retallades han deixat fractures socials que ara cal reparar, amb apostes com ara les de l'educació com a “antídot contra la desigualtat” i el debat profund sobre la sostenibilitat de les pensions.

A més de “recuperar la veu a Europa”, sens dubte, un dels focus previsiblement més debatuts del programa serà el punt en què es parla de “malestar territorial a Espanya”, que assenyala directament Catalunya. En aquest sentit, el Cercle, que ja ha abordat en diverses ocasions el difícil encaix del Principat dins l'Estat, creu que la “incomoditat” amb l'actual sistema autonòmic ha de generar una “recerca d'alternatives” que “puguin satisfer una part majoritària de la societat”.

LA DATA

12.12.16
serà el dia
en què l'assemblea extraordinària del Cercle d'Economia voti l'elecció de Brugera i el seu equip.

Un empresari amant de l'art

Juan José Brugera (Badajoz, 1946) arribarà a la presidència del Cercle empès per la seva capacitat de remuntar una empresa, Immobiliària Colonial, que tot just ha aconseguit començar a pagar dividends després de la dura i dilatada crisi que ha passat el sector de la construcció en aquestes latituds.

Conegut per la seva sòlida trajectòria empresarial, però també pel seu amor per la cultura i la història de l'art, Brugera, que és enginyer tècnic industrial, també ha desenvolupat activitat acadèmica a l'Escola Industrial de Terrassa i ha exercit diversos càrrecs en el món financer, en entitats com ara el Banco Atlántico i el Sabadell.

Entre els integrants de la seva llista destaquen, a més dels esmentats Costas, Culla, Gual i Guardiola, l'exministra socialista Cristina Garmendia i el president de Perfumeria Puig, Marc Puig, que en el seu moment figurava entre les travesses dels candidats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona