La negociació per acomiadar els vint treballadors d'Inelinsa acaba sense acord i el jutge mercantil haurà de decidir

Els treballadors i els administradors concursals de l'empresa Inelinsa, situada a Sant Julià de Ramis i especialitzada en instal·lacions elèctriques, no han arribat a un acord en la negociació de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) amb el qual es vol acomiadar tota la plantilla, una vintena de persones. L'empresa va presentar concurs de creditors i els administradors concursals que van passar a gestionar-la van determinar que Inelinsa estava en fallida i havia de tancar. A partir d'aquí es va iniciar el procés per acomiadar els empleats i, després d'esgotar el període de negociació, s'ha acabat sense acord pel que fa a les indemnitzacions dels afectats. Així doncs, haurà de ser el jutge mercantil el que acabi decidint quina compensació pertoca a la plantilla.

Sense cobrar

El problema és que el jutjat mercantil està saturat i la decisió del jutge es pot fer esperar. Mentrestant, la majoria de la plantilla té permís perquè no hi ha feina i fa com a mínim quatre mesos que no cobren. «Els treballadors no tenen feina però tampoc no cobren de l'atur i aquesta situació és insostenible gaire temps», explica Josep Serra, portaveu de la federació d'indústria de CCOO a Girona.

La indemnització

La negociació de l'ERO ha acabat sense acord. La proposta dels administradors concursals era oferir la indemnització mínima als treballadors –és a dir, vint dies per any treballat, amb un límit d'una mensualitat– i que aquests cobressin a través del fons de garantia salarial. La plantilla no ho ha acceptat i reclama que s'apliqui la normativa d'acomiadament improcedent (segons la qual als empleats els pertoca una compensació de 45 dies).

Mediació de Treball a IPT

D'altra banda, avui hi haurà una reunió al Departament de Treball entre l'empresa IPT de Girona, subcontractada de Telefònica, i els representants sindicals per veure si s'evita la vaga indefinida de la plantilla a partir de dilluns. La protesta és per exigir la readmissió de sis empleats acomiadats i exigir més informació a l'empresa en la reestructuració de la plantilla. Tot fa pensar, però, que la reunió acabarà sense acord.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona

Bumerang, l’‘start-up’ que evita 2.500 envasos d’un sol ús al dia

Barcelona

Empatif s’enfoca a guanyar volum, també amb compres

Manresa
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva