Economia

L'esquí salva l'ocupació pel ‘superpont' i aquesta cau a l'interior i a la costa

L'ocupació al Pirineu s'enfila fins al 75% gràcies al bon comportament de l'esquí

A les comarques de l'interior, però, aquesta ha voltat el 40%

L'ocupació a les comarques gironines durant el macropont de la Constitució i la Puríssima ha deixat resultats desiguals, si bé destaca el bon comportament de les estacions d'esquí, que ha fet que al Pirineu s'hagi arribat al 75%. En canvi han estat les comarques de l'interior i la costa les que han notat la davallada de l'ocupació, que s'ha situat al 40%.

El president de la Federació d'Hostaleria de les comarques gironines, Antonio Escudero, assegura en declaracions a l'ACN que el problema és que molta gent ha optat per viatjar a l'estranger, aprofitant els nou dies de festa. “La realitat és que, llevat de les pistes d'esquí, el pont ha estat molt fluix”, comenta. Una sensació de desencís que contrastava amb la dels responsables de les estacions d'esquí.

Per la seva part, el director de La Molina, Toni Sanmartí, assegura que han venut prop de 25.000 forfets, un 70% més que l'any passat. En aquest sentit, Sanmartí pronostica una bona temporada de Nadal: “Molts clients que ens han visitat per la Puríssima ja fan reserva per a finals de mes.” Sanmartí explica que els hotels i apartaments de la zona estaven “molt satisfets” amb la quantitat de clients, sobretot perquè molts reservaven de cara a les vacances de Nadal.

Masella per la seva banda ha tancat el pont amb 41.000 visitants. La jornada amb més afluència va ser dijous, 8 de desembre, dia en què es van fregar els 7.000 esquiadors en un sol dia. En el cas de Masella, l'estació estava oberta gairebé al 100% i amb 41 quilòmetres de pista. L'altra gran estació gironina, Vallter 2000, també ha tancat amb molt bones sensacions, com destaca el seu director, Enric Serra, que admet que” ja s'ho esperaven”.

Interior i costa

La poca afluència s'ha notat a la costa, on amb prou feines s'ha arribat al 40% d'ocupació. Una xifra molt baixa tenint en compte que només es manté obert un 30% de l'oferta turística. “Ens ha perjudicat que hi hagi tants dies de pont. L'any passat ens va anar molt bé, tant a la costa com a l'interior”, reconeix Escudero, que hi afegeix que són unes festes més familiars i “són pocs els que aprofiten per fer viatges a l'estranger”. A muntanya en canvi les sensacions són ben diferents. De fet, ja s'esperava una bona afluència d'esquiadors, sobretot després de les xifres dels últims caps de setmana.

LA FRASE

La realitat és que, llevat de les pistes d'esquí, el ‘superpont' ha estat molt fluix a la costa i l'interior
Antonio Escudero
president de la Federació d'hostaleria


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia