Economia

economia

construcció

La inversió en totxo marca un any rècord a Catalunya

El 2016 es tancarà amb prop de 2.500 milions d'euros, un 26% més

El 81% del capital té origen internacional

La inversió immobiliària a Catalunya tancarà aquest any amb un volum de 2.496 milions d'euros, més d'un 26% respecte al 2015 i per sobre fins i tot dels millors anys del boom immobiliari. Segons les dades de la consultora immobiliària Aguirre Newman, aquesta inversió –que es concentra bàsicament a l'àrea de Barcelona– es va destinar principalment a la compra d'edificis d'oficines i centres comercials, i junts sumen més de 1.600 milions d'euros. Tot i així, ha estat el sector industrial i logístic (amb 144 milions) el que ha experimentat una alça més elevada, del 61%.

El 81% de les operacions han estat protagonitzades per capital d'origen internacional, tot i que la consultora destaca que el comprador local torna a estar actiu després dels anys de crisi. Un altre element de canvi respecte als anys anteriors, explica la directora d'Aguirre Newman a Catalunya, Anna Gener, és que “el comprador més oportunista ha desaparegut”. Els fons a la recerca de gangues en preus han reduït en un 95% el seu pes en el conjunt de l'operació d'inversió enguany.

Les perspectives per al 2017 són també positives, i, de fet, la consultora preveu que la pressió del capital estranger faci augmentar el pes de Catalunya en el global de la inversió estatal del 20% al 25% l'any que ve. Al conjunt de l'Estat espanyol, la inversió aquest 2016 serà de prop de 14.000 milions d'euros, també molt per sobre dels volums previs a l'esclat de la bombolla.

Aguirre Newman destaca la bona marxa de tots els segments, des d'oficines, centres comercials i hotels –que no han tingut un fre comprador a pesar de la moratòria– fins al sector industrial i logístic –amb la forta tirada d'Amazon–, així com el residencial. Enguany han destacat operacions de compra d'edificis per rehabilitar i mantenir en patrimoni, i alhora les actuacions de canvi d'ús d'edificis d'oficines a habitatges al centre de Barcelona. La pressió de la demanda, segons Gener, fa que es torni a parlar de noves promocions “a Barcelona i a la primera corona”. Amb tot, Gener destaca que la falta de sòl finalista està pressionant els preus finals, si bé descarta que la situació es pugui comparar amb la prèvia a la bombolla.

LA XIFRA

61
per cent
ha augmentat la inversió en el sector industrial i logístic aquest 2016.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona