Economia

frança

economia

A Carrefour Perpinyà es neguen a treballar els diumenges

La direcció estatal de Carrefour vol incloure el treball dominical en la convenció col·lectiva

Els sindicats consideren que treballar el diumenge és un model de societat que no els interessa

Els treballadors de Carrefour Perpinyà-Castell Rosselló, es neguen a treballar els diumenges i aquest matí s'han manifestat a la galeria comercial que envolta aquest hipermercat, un dels més grans de la capital nord-catalana.

La direcció estatal de Carrefour vol incloure en la convenció col·lectiva amb els treballadors el treball dominical durant tot l'any. Els sindicats CFDT i CGT, majoritaris en aquesta empresa, no volen anar més lluny de l'acord actual que preveu l'obertura només nou diumenges l'any.

La direcció invoca raons econòmiques cara a la concurrència per justificar aquesta obertura ja que altres grans hipermercats com Auchan i Casino tenen convencions col·lectives amb els treballadors on es contempla l'obertura els diumenges. A l'empresa Carrefour el conveni col·lectiu que es va signar l'any 1999 protegeix els assalariats de l'obligació de treballar els diumenges.

“La societat evoluciona i els clients volen poder fer compres els diumenges” afirma la direcció de Carrefour, ja que “la llei autoritza les empreses alimentàries d'obrir els diumenges fins a les 13 hores”.

Els sindicats s'interroguen sobre “les conseqüències pels treballadors i en l'organització de la feina ja que aquesta decisió anarà en detriment de la vida de família.” El sindicat CGT afirma que “fer treballar els empleats el diumenge es tracta d'un model de societat que no ens interessa.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia