Economia

El Pallars oferirà postgrau de turisme de muntanya

Jussactiu, la Universitat d'Andorra i la de Colorado i l'OMT formaran professionals del sector d'arreu del món

La Societat de Foment del Pallars Jussà, Jussactiu, i la Universitat d'Andorra han impulsat la posada en marxa del futur postgrau de gestió de destinacions de turisme de muntanya, que es començarà a implantar a través d'internet d'aquí a pocs mesos. Aquests estudis, que han tingut la col·laboració de la Fundació Themis, que forma part de l'Organització Mundial de Turisme i la Universitat de Colorado, van dirigits a llicenciats i professionals del turisme d'arreu del món, públic i privat, en el disseny d'estratègies, polítiques de gestió, la promoció de les polítiques turístiques de muntanya i també del segment de l'esquí.

De fet, una peculiaritat d'aquest postgrau -que es va signar a Tremp el 2 de desembre- és que “és l'únic programa d'àmbit internacional d'educació superior especialitzat en la gestió de destinacions turístiques a nivell integral, tant teòric com pràctic”, asseguren fonts de l'organització acadèmica d'aquest cicle formatiu de dos anys de durada. El programa inclourà pràctiques i activitats formatives a Andorra i al Pallars, que serà impartit en anglès i disposarà de dues estades pràctiques, una al principat d'Andorra i una altra al Pallars. Durant l'estada presencial es duran a terme tallers, visites tècniques i un setmanari, així com la visita a indrets i monuments més significatius de la zona. Així, doncs, la trentena d'estudiants previstos que participaran en el primer curs es convertiran en coneixedors i prescriptors del Pallars. Els promotors ja treballen per poder donar entrada a empreses i institucions que ajudin a patrocinar aquest programa, que tindrà una trentena de crèdits, entre 25 i 30 hores cadascun.

“Aquest és un projecte que neix d'una idea original d'un membre del nostre consell assessor i en el qual hem estat treballant més de dos anys”, explica Josep González, president de Jusactiu i president de la Pimec, un pallarès fill de Llimiana. Jusactiu es convertirà d'aquí a pocs mesos en PallarsActiu, i abastarà associats tant del Pallars Jussà com del Pallars Sobirà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Compradors d’or, paranoics o assenyats?

Barcelona

El negoci de les caixes fortes reneix

barcelona
Ruben Sans
President de l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC)

“L’empresari segueix veient-se com una figura negativa”

Barcelona
DE MEMÒRIA

Línies d’ultramar (1906)

PROFESSOR DE POLÍTICA ECONÒMICA DE LA UB (1967-2016)
Tecnologia

La Mobile World Capital vol lluir “el llegat” que deixa el MWC

Barcelona

El mercat posa a prova la joiera responsable

barcelona
Contra xifrada
Jordi Garriga Riu

L’actiu de la natura

Floox ja té al mercat el seu carregador ràpid compacte

L’Hospitalet de Llobregat
Informació especial

Zentinel MDS, l’‘start-up’ que ajuda a digitalitzar la maquinària antiga