Economia

economia

construcció

El mercat immobiliari lleidatà es manté en cotització de crisi

Linyola és el quart municipi de tot l'Estat amb el metre quadrat més barat, només al darrere de Lorquí, Cabdet i Iecla

Lleida apareix com la cinquena capital més devaluada de les cinquanta-dues que s'han analitzat

Pis nou de trinca, amb tres habitacions, terra de gres i tancaments d'alumini: 69.700 euros. Pis per estrenar, de 57 metres quadrats: 26.200 euros. Són preus de venda d'habitatges a Linyola, el municipi de tot Catalunya i el quart de l'Estat espanyol amb el metre quadrat més barat. Segons l'informe anual del mercat immobiliari de segona mà que fa el portal web Pisos.com, el preu d'un pis a la demarcació de Lleida és equiparable al que costa una plaça d'aparcament en ciutats com Barcelona, Madrid i Sant Sebastià.

En l'últim trimestre del 2016 les comarques lleidatanes van experimentar una caiguda del preu dels pisos del 4,2%, i si l'anàlisi abasta l'últim mig any, el descens és del 6,7%. La demarcació de Lleida, amb 1.018 euros el metre quadrat, és la més barata del país. El preu mitjà de Girona, 2.003 euros, és el més alt. A les comarques barcelonines el metre quadrat es paga a 1.838 i a les tarragonines, cotitza a 1.416. La cotització mitjana catalana a final del 2016 era de 1.744 euros el metre quadrat, un preu que representa un abaratiment interanual del 2,3%.

Si centrem l'anàlisi en els municipis, Lleida apareix com la cinquena capital més barata de tot l'Estat, 1.138 euros el metre quadrat, només superada per Càceres (1.095), Huelva (1.070), Conca (1.050) i Àvila (979 euros el metre quadrat).

La capital no és cap excepció de la dinàmica que mostra la resta del territori. De tots els municipis lleidatans estudiats, Linyola, amb 615 euros el metre quadrat, és el municipi que registra els preus més baixos.

Diversos municipis lleidatans queden per sota de la franja dels 1.000 euros el metre quadrat. És el cas de Mollerussa (724 euros), Cervera (800 euros) i Tàrrega (808 euros). D'altra banda, a Alpicat el metre quadrat cotitza a 1.124 euros, per sobre la mitjana de la demarcació.

Eivissa és líder i hi ha tendència catalana a l'alça

El portal web Pisos.com fa el seu informe anual a partir dels 750.000 pisos que té en cartera. Els preus més cars són a Eivissa, 4.724 euros el metre quadrat. De fet, els primers llocs de la llista de preus més cars són tots per a municipis de les Illes Balears. Tant sols Sitges, amb 3.842, n'és l'excepció. Catalunya és el territori on més augmenta la cotització. En l'últim trimestre, Pals (Baix Empordà) és el lloc on més s'han disparat els preus, un 14,23%. En l'últim mig any és Sant Carles de la Ràpita (Montsià): 18,25%. En l'evolució interanual és Palafrugell (Baix Empordà): 20,9%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona