Economia

Turisme

Lleida ven el seu patrimoni artístic a la fira de turisme Fitur

Ros posa a Madrid la Seu Vella, el convent del Roser i les activitats lligades al museu Morera, l'Any Granados i Màrius Torres com a atractius turístics

Lleida es vol promocionar turísticament com a ciutat cultural. La Paeria s'ha presentat aquesta setmana a la fira de turisme Fitur de Madrid, la més rellevant de l'Estat, i ha posat el patrimoni i les activitats culturals de Lleida al davant de l'oferta. Ahir, dia previ a l'inici de la fira, l'alcalde Àngel Ros va presidir un acte al centre cultural Blanquerna sobre la ciutat. Ros va subratllar la condició de Lleida com a capital cultural i el valor del seu patrimoni artístic. L'alcalde va esmentar les efemèrides que actualment fan difusió de les seves principals figures artístiques i del seu llegat, com és el cas de Xavier Gosé, de Manuel Viola i d'Enric Granados, una commemoració que continua aquest 2017.

Seu Vella, a la Unesco

Acompanyat d'altres regidors de la ciutat, del president de Fitur i de l'alcalde de Vielha, Juan Antonio Serrano, Ros va promoure la Seu Vella com a principal símbol cultural de Lleida, i que aspira a projectar-se a escala mundial amb la candidatura per ser patrimoni mundial que haurà de valorar la Unesco. La candidatura, sobre la qual s'està treballant, haurà de rebre el vistiplau de l'Estat, que és qui té l'última competència abans de portar-ho davant de la Unesco.

Ros també va esmentar la posada en marxa del nou parador situat al convent del Roser, així com el centenari del Museu Morera, que aquest 2017, a més, veurà com comencen les obres a l'antiga audiència de la rambla Ferran per convertir-la en la seva seu definitiva.

L'Any Granados, que es prolonga aquest 2017 coincidint amb el 150è aniversari del naixement del compositor, va ser una altra de les fites culturals que Ros posa com a bandera de l'actual oferta cultural de la ciutat.

Pel que fa a la literatura, també tindrà un pes específic en el calendari cultural i artístic de Lleida amb motiu de la commemoració del 75 aniversari de la desaparició de Màrius Torres, una de les principals veus de la poesia catalana del segle XX. Ros va esmentar el festival poètic Mahalta, que recupera el nom del que va existir fins l'any 2009 i que es va tancar per falta de suport.

LA FRASE

La Seu Vella és el principal símbol cultural de Lleida i vol ser conegut a escala mundial
Àngel Ros
alcalde de lleida

LA XIFRA

150
anys
fa aquest 2017 que va néixer Enric Granados, de manera que l'Any Granados s'ha prorrogat amb més activitats


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia