Economia

Turisme

Més visites i hotels més plens el 2016

Les marques turístiques amb què operen les comarques centrals reben un 10% més de turistes en un any

La regió ha tancat el 2016 amb bones dades turístiques. Segons els indicadors d'activitat hotelera de l'Institut d'Estadística de Catalunya, les dues marques turístiques amb què operen les comarques centrals van rebre al voltant d'un 10% més de turistes que l'any anterior, mentre que les pernoctacions van fer una pujada superior a aquesta xifra. També va millorar el grau d'ocupació dels hotels, tot i que se situa lluny de la mitjana de Catalunya i de les xifres de la costa.

La marca turística Paisatges Barcelona (que engloba l'Anoia, el Bages, el Moianès i Osona) va rebre l'any passat un total de 235.000 turistes, un 9,4% més que el 2015; mentre que el nombre de pernoctacions va arribar a 405.000, amb un augment del 12,1%. Pel que fa al grau d'ocupació de les habitacions, s'ha situat en un 42,6% (37,4% el 2015).

Pel que fa a la marca Pirineus, amb què operen les comarques de muntanya, entre les quals hi ha el Solsonès i el Berguedà, ha obtingut millors resultats. En aquest cas, els turistes que van visitar la zona van ser més de 653.000 i les pernoctacions van superar els 1,3 milions. Aquestes xifres comporten creixements d'un 12,5% i un 14,2%, respectivament. Pel que fa al grau d'ocupació dels hotels, va ser del 32,3%, contra el 27,5% del 2015.

La marca Pirineus és la que més creix a Catalunya pel que fa a pernoctacions i dobla la mitjana del país (del 6,5%). La segueix la de les Terres de l'Ebre, que puja un 13,7%, i Paisatges Barcelona, amb un 12,1%. També en el nombre de viatgers els Pirineus experimenten la segona pujada més important, després de la Costa de Barcelona. I les comarques de l'Anoia, el Bages, el Moianès i Osona se situen en tercer lloc. L'any passat van visitar Catalunya dinou milions de turistes i es van registrar 55 milions de pernoctacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

OPA hostil del BBVA al Sabadell amb acomiadaments

madrid
economia

Rebuig frontal a una OPA que es cola en la campanya

barcelona
Consolidar un monopoli?
l’anàlisi

Consolidar un monopoli?

Alemanya

Protesten contra l’ampliació d’una fàbrica de Tesla

Barcelona

Un centenar de professionals, en la VI Jornada d’Auditoria i Comptabilitat

girona
economia

Arxivada la segona causa contra Shakira per frau fiscal

barcelona
ECONOMIA

Els tractors tallen el centre Tarragona per reclamar una millor gestió de l’aigua

Tarragona
Economia

El BBVA promet reforçar el compromís amb Catalunya en l’opa hostil al Sabadell

madrid
economia

Comença la campanya de l’albercoc al Baix Segre

Seròs