Economia

Robòtica

El campionat RoboCat espera la participació d'una seixantena d'equips

El concurs comença el 25 de març a Tarragona i la final serà el 27 de maig a Vilablareix

Girarà al voltant de la figura i l'obra de Salvador Dalí

La segona edició del campionat de robòtica de Catalunya, RoboCat, que organitza l'associació gironina El Racó dels Robotaires, preveu una participació d'entre 50 i 60 equips i sobrepassar les 200 persones. El campionat començarà el 25 de març al Camp de Tarragona, amb la primera fase territorial, i la final es farà el 27 de maig al pavelló de Vilablareix.

La segona edició del RoboCat girarà al voltant de Salvador Dalí –la seva obra i indrets on va viure el pintor– i és un campionat low cost “per evitar que les barreres econòmiques pugin ser un impediment per participar-hi”, va explicar Guillem Martínez, representant d'El Racó dels Robotaires. Igual que l'any passat, el concurs és de robòtica lliure “perquè els robots es poden construir amb qualsevol tipus de material i qualsevol tipus de plataforma de les que actualment hi ha al mercat (Lego, Arduino, Bitbloq, etc.)”, i hi participaran escoles però també persones individualment o entitats.

Amb l'objectiu de crear sinergies arreu del país, les diferents fases classificatòries del campionat es disputaran en diferents indrets de Catalunya: Barcelona, Tarragona, Mataró, Terrassa, Granollers, Vic i Girona Costa Brava (es farà a Platja d'Aro).

El director dels serveis territorials d'Ensenyament, Josep Polanco, va assegurar que darrere la robòtica hi ha “un component educatiu molt destacat”. “La robòtica ajuda els nostres nois i noies a desenvolupar el seu raonament lògic, analític i crític”, va comentar Polanco, que va reconèixer que el campionat es planteja a nivell d'equips però aquest “hi afegeix un plus perquè l'aprenentatge es pot fer de forma participada i divertida”.

La diputada Maria Àngels Planas va assegurar que RoboCat és una iniciativa molt innovadora i que “acosta la tecnologia a les comarques gironines”. “Ens ha agradat el fil conductor de Salvador Dalí ja que així es valora el patrimoni i la cultura juntament amb la tecnologia”, hi va afegir. El regidor de Comunicació, Mitjans Audiovisuals i Serveis TIC de l'Ajuntament de Vilablareix, Miquel Molas, va destacar la importància de la tecnologia en el dia a dia i el fet que la tecnologia s'acosti al món educatiu.

LA FRASE

La robòtica ajuda els nostres nois i noies a desenvolupar el seu raonament lògic, analític i crític
Josep Polanco
Director dels Serveis Territorials d'Ensenyament

LA XIFRA

200
persones
participaran en el concurs aquest any, segons preveuen els organitzadors, El Racó dels Robotaires.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia