Economia

municipal

ajuts a desocupats

Ajudes de fins a 3.000 euros a Mataró per contractar aturats

L'Ajuntament incrementa les subvencions a les empreses que afavoreixin la incorporació al mercat de treball de persones sense feina

Els programes, dotats amb 141.000 euros, podrien beneficiar uns setanta desocupats

L'Ajuntament de Mataró concedirà subvencions de fins a 3.000 euros als empresaris que contractin persones en situació d'atur. El regidor de Treball, Miquel Àngel Vadell (PSC), va explicar ahir que es tracta de millorar l'ocupabilitat i afavorir la incorporació al mercat laboral de desocupats que tinguin dificultats d'inserció. Els programes d'ajuts, que tenen un pressupost de 141.000 euros per aquest any, es gestionen des del Servei d'Ocupació de Mataró i disposen del finançament de la Diputació de Barcelona. Segons Vadell, en funció de la durada dels contractes que es puguin signar, les iniciatives podrien beneficiar una setantena de persones sense feina.

Una de les branques d'aquesta iniciativa ocupacional està relacionada amb la recuperació d'un dels principals sectors industrials de la comarca identificat com a clúster per les entitats municipals i empresarials del territori: el gènere de punt. El regidor de Treball de Mataró va assenyalar que després de l'èxit de l'edició de l'any passat, en què 43 aturats van trobar feina, el projecte renova els incentius per fomentar la contractació i donar resposta a les necessitats del sector. Fins al 15 de maig, les empreses no només de la ciutat sinó de tot el Maresme poden sol·licitar aquestes subvencions, que poden ser des de 1.500 euros per persona aturada contractada per una durada no inferior a tres mesos, fins a 3.000 si el contracte s'allarga sis mesos.

L'altra línia d'ajuts va adreçada a empresaris o autònoms en l'àmbit general i té els mateixos beneficis.

Miquel Àngel Vadell va defensar que aquest programa, a diferència dels plans locals d'ocupació ordinaris, dona més possibilitats de continuïtat en funció de la satisfacció de l'empresari amb el nou treballador o de les necessitats que tingui de mantenir els contractes.

Bonificacions fiscals

El nou pla d'ajudes es complementa també amb un extens programa de bonificacions fiscals municipals adreçat principalment a les petites empreses de la ciutat que incorporin a les plantilles desocupats, com ara el 75% del preu públic de la recollida i tractament de la brossa comercial o del 50% de l'impost d'activitats econòmiques (IAE) si fan contractes indefinits als empleats.

LA FRASE

Es tracta de millorar l'ocupabilitat i afavorir la incorporació al mercat de treball de persones a l'atur
Miquel Àngel Vadell
regidor d'educació i treball


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia