Economia

Economia

El Cafè de Mar s'afegeix a la xarxa d'ateneus cooperatius

La Generalitat hi destina 200.000 euros perquè impulsi noves iniciatives d'economia social al Maresme

La consellera Dolors Bassa confia que ajudin a crear empreses i ocupació de qualitat

El Cafè de Mar de Mataró, reconvertit en un viver d'empreses vinculades a l'economia social i solidària local, s'afegeix a la xarxa d'ateneus cooperatius que promou Generalitat arreu del país. L'objectiu de la iniciativa, que va acompanyada d'una injecció econòmica de 200.000 euros, és afavorir la creació de nous projectes empresarials de base col·laborativa, a més d'enfortir la viabilitat i sostenibilitat de les experiències existents, però sobretot ampliar el seu àmbit territorial a tot el Maresme. La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, que va presentar ahir el projecte a l'històric edifici mataroní, que havia estat la seu social d'una de les cooperatives més antigues de Catalunya, la de pescadors de consum La Marina del 1867, confia que la integració del Cafè de Mar a la xarxa d'ateneus –en total n'hi haurà deu– ajudi a crear nous llocs de treball de qualitat. “Un model que ha aguantat millor que d'altres la crisi i que ha permès que durant l'any 2016 a Catalunya es constituïssin 177 cooperatives”, va afegir-hi la consellera.

Amb una tradició que ve de lluny, l'alcalde de Mataró, David Bote (PSC), va recordar l'esforç que ha fet la ciutat per potenciar un sector que en un futur proper ha de tornar a ser un pilar més per al desenvolupament econòmic del territori. “Amb un moviment divers i singular local, ara tenim l'oportunitat de sumar l'ateneu cooperatiu per fer-lo comarcal”, va destacar Bote, que assenyala que el finançament aconseguit servirà perquè, com a mínim, aflorin una trentena de projectes empresarials nous. El Maresme disposa actualment de 195 cooperatives, que representen el 5% de totes les que hi ha a Catalunya.

LA FRASE

L'ateneu vol ser un espai de referència que ens faci avançar cap a una societat més justa i cohesionada
Dolors Bassa
consellera de Treball, afers socials i Famílies

LA XIFRA

197.772
euros
és l'import que destina la Generalitat per a la creació de l'ateneu a l'edifici del Cafè de Mar de Mataró.

Nou postgrau al Tecnocampus

El Tecnocampus de Mataró impulsa aquest any la primera edició del postgrau en gestió de cooperatives i empreses d'economia social, que s'impartirà des del 14 de març fins a finals de novembre. Uns estudis que organitza l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa –adscrita a la Universitat Pompeu Fabra–, la càtedra d'economia social i Aracoop. El període de matriculació és del 17 de febrer al 3 de març i la matrícula és gratuïta, ja que el postgrau és subvencionat per la direcció general d'Economia, el Tercer Sector, les Cooperatives i l'Autoempresa de la Generalitat. Les places són limitades –un màxim de vint– i les classes es faran dimarts i dijous. El curs s'adreça a graduats i professionals de la branca de ciències jurídiques i socials que vulguin especialitzar-se en l'entorn de les cooperatives o complementar la seva formació en aquest camp, i proporcionarà a l'alumnat les competències necessàries per crear, desenvolupar i gestionar aquestes societats. A més, s'oferirà als estudiants la possibilitat de fer pràctiques en organitzacions d'aquest àmbit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA