Economia

La campanya Sopars Maridats arrenca divendres i reuneix 31 restaurants

És la cinquena edició i ofereix propostes de maridatges de 23 cellers de la DO Empordà

Tots els menús inclouran una varietat de croqueta a l'aperitiu

La cinquena edició de la campanya gastronòmica Sopars Maridats, que es farà tots els divendres del 17 de febrer al 9 de juny –setze setmanes– a 31 restaurants de l'Alt Empordà i el Baix Empordà, farà un homenatge a la croqueta, ja que aquest any es compleix el 150è aniversari de la primera referència escrita sobre la seva elaboració a l'Estat espanyol. “En els aperitius dels 31 restaurants que participen en la campanya, hi trobareu algun plat basat en la croqueta”, va assegurar ahir el xef Toni Izquierdo, president del col·lectiu Cuina de l'Empordanet. En l'edició passada es van servir 1.200 menús o “experiències”, que és com va definir Izquierdo aquests sopars.

En la campanya hi participen els col·lectius gastronòmics Cuina de l'Empordanet, amb vint restaurants; Cuina del Vent, amb onze restaurants; a més de vint-i-tres cellers de la Denominació d'Origen Empordà.

Aquest any s'ha creat el lloc web Soparsmaridats.com, on l'usuari podrà trobar i descarregar tota la informació sobre la campanya i les notícies, així com els menús, que s'aniran penjant esglaonadament atès que aquests estan elaborats amb productes de temporada i és difícil preveure amb antelació quina serà la disponibilitat del producte. El primer dels sopars serà aquest divendres al restaurant Sa Punta de Pals i l'elecció de vins correspon a Bodegues Trobat.

El president del consell regulador de la DO Empordà, Xavier Albertí, va assegurar que aquesta cinquena edició “consolida el refermament” entre el món del vi i la gastronomia.

Lluís Fernández, representant de la Cuina del Vent, va comentar: “Hem d'aprofitar totes les sinergies que s'han creat entre l'Alt Empordà i el Baix Empordà, el producte i la cuina per enfortir i consolidar que hi hagi més accidents per desestacionalitzar i donar més ritme a l'hivern.”

Joan Català, president del Consell Comarcal del Baix Empordà, va dir que els consells comarcals del Baix Empordà i l'Alt Empordà creuen imprescindible potenciar la gastronomia i el turisme, i per això treballen amb la marca Producte Empordà “i una de les vies és treballar per acostar productors i restauradors per desestacionalitzar l'oferta turística.

Els restaurants de la Cuina de l'Empordanet que participen en les jornades són: Aigua Blava, Aradi, Bo.Tic, Casamar, El Roser 2, Els Tinars, Es Portal, La Calèndula, La Costa, La Gamba, La Plaça, La Xicra, Llevant, Mas dels Arcs, Mas de Torrent, Rosa dels Vents, Sa Cova, Sa Punta, Terramar i Vicus. I els de la Cuina del Vent: Empòrium, Antaviana, El Molí, La Fornal dels Ferrer, Duran, Amiel&Molins, Voramar, Els Pescadors, Can Jeroni, Reina de Port-Lligat i la Cuina d'en Norat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Came Parkare s’instal·larà al parc de l’Alba

CERDANYOLA DEL VALLÈS

Compradors d’or, paranoics o assenyats?

Barcelona

El negoci de les caixes fortes reneix

barcelona
Ruben Sans
President de l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC)

“L’empresari segueix veient-se com una figura negativa”

Barcelona
DE MEMÒRIA

Línies d’ultramar (1906)

PROFESSOR DE POLÍTICA ECONÒMICA DE LA UB (1967-2016)
Tecnologia

La Mobile World Capital vol lluir “el llegat” que deixa el MWC

Barcelona

El mercat posa a prova la joiera responsable

barcelona
Contra xifrada
Jordi Garriga Riu

L’actiu de la natura

Floox ja té al mercat el seu carregador ràpid compacte

L’Hospitalet de Llobregat