Economia

Simon factura 308 milions d'euros el 2016, un 1,32% més que l'any anterior

Les vendes del grup a l'exterior suposen un 64% del conjunt del volum de negoci

La Xina s'ha situat com el mercat més important del grup

Simon, el principal fabricant de material elèctric i creador de solucions tecnològiques per a entorns domèstics i professionals, va facturar 308 milions d'euros en l'exercici del 2016, cosa que suposa un 1,32% més en relació amb el volum de negoci registrat el 2015, segons va anunciar ahir Lluís Lopezbarrena, director general de Simon Grup. Aquest resultat ha estat condicionat pel bon comportament del mercat espanyol –un 36% de la facturació del grup, que ha crescut un 2,5%–, mentre que el mercat internacional –suposa un 64% del negoci–, s'ha mantingut estable. Sense tenir en compte l'impacte de l'evolució de les divises, el creixement de la facturació hauria arribat a créixer un 6% en el conjunt de l'any. Els mercats que més han impactat negativament en l'evolució de les divises han estat el Brasil, Rússia i Turquia, que han mantingut una conjuntura econòmica “complexa”, va explicar Lopezbarrena, segons publica ACN.

La plantilla de la companyia a l'Estat espanyol ha crescut fins a les 900 persones, després de la contractació d'uns 50 llicenciats i tècnics. En el conjunt del grup, la plantilla s'ha mantingut a l'entorn de les 3.800 persones.

En el comportament per mercat destaca la bona evolució de la Xina, on la facturació creix un 6,5%, i el mercat espanyol, on la facturació ha augmentat un 2,5%. Lopezbarrena va voler subratllar que en termes absoluts el mercat espanyol continua sent el principal mercat del grup, però que si la comparació la fas en termes homologables, restant l'impacte que suposa la il·luminació exterior contractada pel sector públic, que a la Xina és inexistent, el principal mercat del grup Simon és la Xina.

Entre les novetats més rellevants del grup aquest 2016, Lopezbarrena va destacar el llançament de la nova línia de la sèrie Simon 100, que coincidint amb el centenari de l'empresa ha incorporat al mercat una gamma de productes que tenen capacitat de comunicar-se entre si a través d'un senyal de radiofreqüència. Aquesta gamma de productes es fabrica a les plantes que l'empresa té a Riudellots de la Selva i Olot.

Lopezbarrena va comentar que aquesta línia de productes serà present en la pròxima edició del Congrés Mundial del Mòbil, no d'una manera directa pel grup, sinó de l'empresa que ha dissenyat l'aplicació per a mòbil que és capaç de configurar les necessitats del sistema domèstic. El conseller delegat va subratllar que la posada en marxa d'aquesta innovació en el mercat ha suposat el registre de cinc patents en un any només per assegurar aquesta innovació.

Simon és una empresa que en els darrers cinc anys ha registrat més de 100 patents internacionals, cosa que suposa una mitjana de 20 patents a l'any. El director general preveu que el grup podrà recuperar el nivell de facturació màxim que va obtenir el 2007 de 350 milions d'euros en un termini de dos anys, cap al 2019.

Simon distribueix productes a més de 90 països d'arreu del món a través de la implantació en 18 països, dels quals en 10 té centres de producció. A Catalunya disposa de quatre centres: Olot, Riudellots, Martorelles i Canovelles i la seu central, a Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia