Economia

entitats

Front comú per impulsar les cooperatives

L'Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord neix per fomentar l'economia social

Enfortir i fomentar les cooperatives i les empreses d'economia social i solidària és el gran objectiu de l'Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord, una entitat que neix sota l'aixopluc de la Generalitat i dels Ajuntaments de Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs i que tot just comença a fer camí. Aquest espai esdevindrà un punt de referència per a aquells que vulguin emprendre un projecte nou basat en l'economia social i cooperativa però també farà de suport per a les empreses existents.

L'Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord està coordinat per la Fundació Surt i distribuït per diferents seus del territori, com ara les empreses municipals Impo i Grameimpuls, l'empresa d'inserció Àngels i La Sargantana. Entre els impulsors també hi ha La Page.

La nova entitat neix amb importants reptes, com ara ajudar a crear abans de finals d'any 30 noves cooperatives al Barcelonès Nord i 50 llocs de treball. Actualment, en aquest territori existeixen 113 empreses que responen a aquestes característiques. La presentació en societat de l'Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord tindrà lloc el diumenge 19 de març, a dos quarts de set de la tarda, a La Sargantana. Aquest ateneu forma part del projecte de la Generalitat de creació de 15 ateneus cooperatius, distribuïts per diverses demarcacions.

Crear ocupació estable i de qualitat

A la presentació ahir de l'Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord hi havia una àmplia representació política. La taula es va omplir de primeres espases, un fet que demostra, a priori, que les administracions aposten per aquest projecte. A les alcaldesses de Badalona i Santa Coloma, Dolors Sabater i Núria Parlon, es van afegir el director general d'Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i Autoempresa de la Generalitat, Josep Vidal, i el secretari general de Treball i Afers Socials, Josep Ginesta. Tots quatre van coincidir a ressaltar la rellevància que tenen les empreses d'economia social i cooperatives a l'hora de generar ocupació estable i de qualitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia