Economia

municipal

serveis

Badalona inaugura el centre de referència en el sector de la construcció

La nova seu a Catalunya de la Fundació Laboral de la Construcció vol impulsar la formació

Patronal i sindicats aposten plegats per la innovació tecnològica

Badalona té en funcionament un centre capdavanter per a la formació i la innovació tecnològica en el sector de la construcció. Es tracta de la nova seu a Catalunya de la Fundació Laboral de la Construcció, entitat paritària de la patronal i els sindicats, que ahir va inaugurar les seves instal·lacions convertit ja en un centre de referència que pren el relleu de l'Institut Gaudí de la Construcció, que fa uns anys havia ocupat el mateix espai.

En les noves instal·lacions, que van començar a funcionar el maig passat amb els primers cursos, es vol impulsar la formació de tots els treballadors i empreses de l'àmbit de la construcció. S'hi ofereixen cursos d'oficis tradicionals del sector així com en les matèries i especialitats més innovadores, entre les que destaca l'espai BIM (building informations modeling), en què la Fundació Laboral de la Construcció ha recreat per primer cop un espai col·laboratiu on es mostra l'ús d'aquesta tecnologia, que garanteix la gestió completa d'un projecte constructiu per estalviar costos, temps i esforços.

La nova seu de la Fundació Laboral de la Construcció ocupa un edifici de 4.000 m² construïts sobre una parcel·la de 16.000 m² amb espai exterior per a la formació pràctica en especialitats relacionades amb la maquinària de construcció. A l'interior de l'edifici hi ha catorze aules, serveis i oficines, zones per a l'assessorament i l'orientació laboral i professional, i prop de 1.000 m² destinats a tallers en què es faran cursos i jornades pràctiques.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que va encapçalar la comitiva d'autoritats presents en la inauguració, va destacar la importància del sector i la necessitat de prestigiar-lo davant el que considera una “estigmatització injusta i demagògica”. Puigdemont va reconèixer que el sector de la construcció té encara “un pes que no es correspon amb el que hauria de tenir en un país que progressa” i per això va reclamar més capacitat de posar a licitació equipaments públics.

El president de la Fundació Laboral de la Construcció, així com els dos vicepresidents que representen els sindicats CCOO i UGT, també es va referir a la importància del diàleg social que va possibilitar el naixement de la fundació ara fa 25 anys. “Aprendre avui és construir demà”, va concloure el màxim responsable de la fundació, Juan Francisco Lazcano.

LA FRASE

El sector té un pes que no es correspon amb el que hauria de tenir en un país que progressa
Carles Puigdemont
President de la generalitat

LA XIFRA

4.000
metres quadrats
d'instal·lacions construïdes ocupa la seu de la Fundació Laboral de la Construcció a Badalona.

Reivindicant el treball digne

L'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, va aprofitar la presència del president de la Generalitat, empresaris i sindicats per reivindicar el paper de la ciutat com a referent en els drets laborals i en la dignitat dels treballadors. Durant la seva intervenció, Dolors Sabater va reclamar que es tinguin en compte les dificultats que passa una part de la població a causa de la crisi i que la Generalitat faci una aposta decidida per Badalona. Sabater va lloar la iniciativa de la fundació en l'àmbit de la formació per accedir a “llocs de treball dignes” que serveixin per lluitar contra les desigualtats i la precarietat laboral.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia