Economia

Hipra compra el polígon Can Garrofa d'Aiguaviva

La companyia farmacèutica ha adquirit els 100.000 m² d'aquest polígon industrial en desús des del 2013

Al nou espai es crearan 200 llocs de treball, un 40% dels quals seran per a titulats superiors

La companyia farmacèutica veterinària Hipra, dedicada a la recerca, producció i comercialització de productes per a la salut animal, ha adquirit 100.000 m² al polígon industrial Can Garrofa d'Aiguaviva que han de permetre “fer front als plans de creixement de l'empresa”. “Les noves instal·lacions, que estan en fase d'estudi i per tant no estan definits els usos, han de servir per complementar l'oferta i els espais que actualment tenim a Amer i cobrir les necessitats futures de la companyia”, van explicar ahir fonts de la multinacional catalana.

Quan la nova edificació estigui en funcionament, crearà uns 200 llocs de treball, dels quals el 40% “seran per a titulats superiors”. “La nova construcció esdevindrà un pol d'atracció de talent, i no només talent provinent d'altres demarcacions sinó també de les comarques gironines”, van afirmar fonts de l'empresa, que asseguren que se senten satisfets d'evitar que joves professionals es vegin obligats a marxar fora perquè no troben feina qualificada a Catalunya i l'Estat.

La compra d'aquests nous terrenys “respon a la necessitat de disposar de nous espais”. “Buscàvem espais de característiques semblants a les que hem trobat a Aiguaviva, no només per la parcel·la, que encaixa perfectament amb el que buscàvem –una parcel·la única–, sinó perquè el polígon està logísticament molt ben connectat tant amb l'autopista com amb l'aeroport però també amb la nostra seu central d'Amer”, van explicar.

Malgrat aquesta nova planta, els responsables de la companyia farmacèutica veterinària asseguren que mantindran la seu a Amer, que és on l'empresa va néixer ara fa 45 anys.

Tant els responsables d'Hipra com l'alcalde d'Aiguaviva, Joaquim Mateu, coincideixen a assegurar que la nova instal·lació revitalitzarà la zona i que serà en benefici “de tothom”. Com que el polígon industrial Can Garrofa “estava en desús des del 2013” i ja tenien un pla urbanístic “caldrà ara modificar-lo”. L'empresa no sap dir quan es podrà començar a construir ja que “dependrà de la tramitació urbanística”.

“Hipra manté un fort compromís amb el territori”, comenten. De fet, està ampliant les seves instal·lacions d'Amer amb la construcció de tres unitats productives de més de 12.000 m² per a la fabricació de vacunes i un nou centre d'R+D. Amb un volum de facturació consolidat de 226 milions d'euros i 1.327 treballadors el 2016, l'empresa dedica el 10% de la facturació anual a la recerca i desenvolupament de noves vacunes, que és una de les prioritats de la multinacional catalana. El grup disposa actualment de 30 filials repartides arreu del món –com ara a Mèxic, Turquia, les Filipines o Corea del Sud–, un centre de producció al Brasil i centres d'investigació als EUA, així com una xarxa de distribuïdors amb els quals comercialitza els seus productes a més de cent països. A finals del 2016 l'empresa es va instal·lar al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona per ocupar una part de les instal·lacions per al desenvolupament d'alguns dels seus projectes tecnològics.

Actualment Hipra ocupa el cinquè lloc en el rànquing de les empreses de la indústria veterinària arreu del món en productes biològics, i “tots aquests esforços van orientats a convertir Hipra en líder mundial en prevenció dins del món de la salut animal”.

LES XIFRES

3
unitats productives
de més de 12.000 m² és l'ampliació que fa l'empresa a la seu d'Amer.
226
milions d'euros
és el volum de facturació consolidat de l'empresa el 2016, i disposa de 1.327 treballadors.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

El Port de Barcelona i el de Xangai col·laboraran en innovació i descarbonització

TÀRREGA
Economia

El Sabadell insta el BBVA a dir quins accionistes donen suport a l’OPA

barcelona
amèrica del sud

L’Argentina es paralitza en la segona vaga general contra Milei

barcelona
Economia

El Sabadell respon: Denuncia el BBVA a la CNMV per vulnerar la llei d’OPAs

barcelona
VIDRERES

L’àrea d'economia va gestionar 67 ofertes de feina el 2023

VIDRERES
Consolidar un monopoli?
l’anàlisi

Consolidar un monopoli?

economia

OPA hostil del BBVA al Sabadell amb acomiadaments

madrid
economia

Rebuig frontal a una OPA que es cola en la campanya

barcelona
Alemanya

Protesten contra l’ampliació d’una fàbrica de Tesla

Barcelona