Economia

Nou descens dels viatgers a l'aeroport de Girona

El mes de febrer va tancar amb una baixada del 23,5%

Hi han passat menys de 40.000 passatgers, la dada més baixa dels últims catorze anys

L'aeroport de Girona ha tancat el mes de febrer amb un rècord negatiu de passatgers. Segons les dades d'Aena, han usat les instal·lacions de Vilobí d'Onyar un total de 39.550 viatgers, el que suposa un descens del 23,5% respecte del febrer del 2016, quan es van registrar 51.681 passatgers.

Des del 2003, l'aeroport no quedava per sota dels 40.000 passatgers. Ja el 2003, abans del desplegament de Ryanair, s'havien registrat 41.524. I els anys més forts de la companyia irlandesa a Girona s'havien arribat a pics de 375.716 viatgers el febrer del 2008 o els 306.880 del 2009, segons publica l'agència ACN. En canvi ara la situació ha canviat dràsticament i l'activitat de l'aeroport els mesos d'hivern es desploma.

Vols xàrter

Això passa malgrat que aquest mes de febrer han començat a aterrar a Vilobí d'Onyar vols xàrter especialitzats a portar esquiadors. En total, hi haurà 26 vols xàrter (tretze arribades i tretze sortides) que enllacen l'aeroport gironí amb Suècia. S'enlairen o aterren cada diumenge fins al 26 de març. Els vols els gestionen les companyies Malmoe Aviation i Smartlynx. Segons l'estadística d'Aena, aquesta darrera companyia ha transportat 1.090 esquiadors.

Ryanair continua essent la companyia hegemònica a l'aeroport durant el febrer. Dels 39.500 passatgers totals, 33.933 són usuaris de Ryanair, seguits dels 2.656 de Pobeda (que enllaça Girona amb Moscou).

En l'acumulat dels dos primers mesos del 2017, el panorama a l'aeroport no és gaire esperançador, ja que les instal·lacions de Vilobí sumen 80.294 usuaris, un 18,9% menys que en el mateix període de l'any passat.

Pel que fa a les operacions, aquest febrer s'han mantingut més estables, amb 915 aterratges i enlairaments (-0,1%). En els dos primers mesos de l'any, l'aeroport acumula 1.665 moviments (-2,7%).

En el capítol del transport de mercaderies tampoc hi ha remuntada, ja que al febrer s'han transportat des de Girona un total de 5.835 quilos, el que suposa un descens del 39,6% respecte del mateix període de l'any anterior.

Més enllà de l'hivern, però, les previsions sí que indiquen que aquest 2017 l'aeroport Girona Costa Brava podria recuperar passatgers, sobretot en temporada d'estiu, en què ja hi ha hagut companyies com ara Ryanair, Jet2 i Pobeda que han anunciat més rutes i vols des de Vilobí d'Onyar.

LA XIFRA

39.550
passatgers
han passat al febrer per l'aeroport de Girona, la dada més baixa des del febrer del 2003.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona