Economia

UGT denuncia els vincles entre ETT i multiserveis

Gairebé totes les empreses de treball temporal disposen d'una empresa multiservei (EMS), una fórmula corporativa que, segons fa mesos que denuncia el sindicat UGT, incrementa la vulnerabilitat dels treballadors i lamina els seus drets laborals. Afra Blanco, membre de l'equip de treball de la regió metropolitana de Barcelona de la UGT, i Josep Sancristòfol, secretari de la mateixa àrea del sindicat, van recordar ahir, durant una presentació sobre la penetració de les EMS a l'àrea metropolitana, que aquests grups regulen les condicions laborals amb convenis propis d'empresa amb condicions que esquiven, gràcies a les facilitats que hi dona la reforma laboral, els convenis col·lectius sectorials. “Es donen casos d'empreses principals que contracten una ETT, que a la vegada contracta una multiservei –sovint propietat de la mateixa ETT– amb un monumental frau a la Seguretat Social”, perquè genera un tracte desigual en feines del mateix valor, explicava Sancristófol, que hi va afegir que la Inspecció de Treball està “mancada de mitjans” per afrontar aquestes situacions. Així, per exemple, una cambrera de pis contractada per EMS cobra prop de la meitat (menys de 600 euros menys) que les que es poden acollir al conveni català d'hostaleria i turisme, tot i treballar més hores.

Segons els representants sindicals, “contractar EMS suposa per a l'empresa usuària una reducció de costos, a canvi d'una més gran desregulació de les relacions laborals i la precarització de les condicions i salaris dels treballadors”. Segons l'estudi presentat ahir, Barcelona i el seu entorn metropolità concentren 27.326 treballadors contractats per EMS, que són el gruix, un 84,3%, del total de treballadors catalans que UGT hi ha pogut censar i que sumen 32.384 persones, de les quals, la meitat, un 49,7%, són a Barcelona ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estats Units

La Fed retalla mig punt els tipus d’interès en la primera rebaixa des del 2020

Barcelona
Estats Units

Tupperware inicia el procediment de fallida

Barcelona
economia

Mataró guanya una primera demanda al Corte Inglés que li reclama 24 milions

Mataró
unió europea

Anul·len una multa a Google per pràctiques abusives en publicitat

barcelona

El Consorci de les Gavarres augmenta un 14,36 % el pressupost 2025

monells

El Girocamping PRO presentarà noves eines per potenciar la sostenibilitat

SANT PERE PESCADOR
Economia

El BBVA no apujarà l’oferta de l’opa al Sabadell perquè ja és “molt atractiva” pels accionistes

barcelona
economia

Nous ajuts per impulsar el comerç de Mataró

mataró

L’ampliació de l’Outlet Gran Jonquera s’obrirà el mes d’octubre

LA JONQUERA