Economia

economia

Seat multiplica el benefici fins els 903 milions d'euros

El fabricant tanca el millor resultat de la seva història amb tots els indicadors en positiu

Confirma el tercer SUV per al 2018

Repartirà 6,2 milions entre els treballadors

Seat va tancar el 2016 el seu millor any. El fabricant va aconseguir un benefici després d'impostos de 232 milions d'euros davant els 6 milions del 2015, i la xifra encara salta fins als 903 milions d'euros si es tenen en compte els ingressos extraordinaris derivats de la venda a Volkswagen AG de la filial VW Finance. El resultat operatiu va ser positiu per primer cop des del 2007, amb 143 milions d'euros. Aquesta xifra és lleugerament inferior als 153 milions d'euros de resultat operatiu que el grup VW va anunciar per a la marca fa uns dies a Alemanya, una diferència que es deu a les diferents normes comptables aplicades.

La primera derivada d'aquests resultats que venen a consolidar la recuperació financera de la companyia, “i que ens preparen per al creixement”, destaca el president de Seat, Luca de Meo, és que el fabricant repartirà part dels beneficis entre els seus treballadors. Així es va pactar en el darrer conveni col·lectiu de l'empresa l'any passat i tot just es podrà aplicar ja en el seu primer any en marxa. La marca ha explicat que repartirà una paga lineal (igual per a tots els nivells de sou) de 480 euros entre 13.000 dels 14.000 treballadors totals de la firma, amb una suma total de 6,2 milions d'euros.

Les vendes van sumar 8.597 milions d'euros, un 3,2% més que el 2015. En total Seat va vendre 548.000 cotxes, amb un ingrés mitjà de 13.760 euros per vehicle, el que suposa una millora considerable respecte del 2015, en bona part gràcies a l'Ateca. Amb tot de Meo vol deixar clar que la millora dels resultats de Seat no s'expliquen només per l'efecte Ateca, que va sortir al mercat a mitjans d'any i representa un 6% del conjunt de les vendes: “L'efecte de l'Ateca es percebrà més aquest 2017, el resultat del 2016 no s'explica amb un sol model”, apunta el president de Seat.

La firma està immersa en la seva major ofensiva de mercat, amb la renovació del León, la nova generació de l'Ibiza i la seva entrada al segment dels SUV, amb l'Ateca, el germà petit Arona, que començarà a vendre la segona meitat de l'any, i el futur SUV gran. Tot just la firma ha confirmat que el germà gran, que es fabricarà a Alemanya, arribarà l'any que ve.

Seat aprofita el bon resultat per a compensar pèrdues passades (590 milions d'euros) així com a aportar dividends a VW (250 milions d'euros). La inversió s'ha situat també en un rècord de 862 milions d'euros, un 47% més i el 10% sobre les vendes. Pel que fa a l'Ebitda, ha crescut un 1% fins als 489 milions d'euros.

Respecte de les vendes, Seat encara concentra més del 80% de les entregues a l'entorn de països europeus, i Luca de Meo explica que ara que la companyia té una bona salut financera vol potenciar la seva internacionalització. La marca preveu reforçar encara alguns països com França o Itàlia, on té marge per créixer, i impulsar l'arc mediterrani, amb Algèria al capdavant, i l'Amèrica Llatina. Allà té ja una forta presència comercial a Mèxic, que és el seu desè mercat. A Algèria la marca començarà a acoblar l'Ibiza aquest any, a una planta de l'importador.

Luca de Meo ha destacat les noves oportunitats que generarà la nova plataforma MQBA0, on es fa la nova generació de l'Ibiza i es farà també l'Arona i l'A1 d'Audi i ha pronosticat un bon any per a aquest 2017, amb la planta de Martorell al 90% de la seva capacitat productiva, i les noves comandes de feina confirmades per a la planta de Seat Componentes, on treballen un miler de persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

L’Opa del BBVA al Sabadell s’alenteix

barcelona
unió europea

La CE veta l’ús d’un agent químic present en caixes de pizza

barcelona
regne unit

El Banc d’Anglaterra no es deixa arrossegar per la Fed i manté els tipus en el 5%

barcelona

Girona és una de les demarcacions de l’Estat amb més hotels a la venda

GIRONA
Tribuna

Un equip de 3 estrelles

Soci-Director de H&B Human and Business, conferenciant i formador
economia

Ajuntament, empreses i institucions acadèmiques impulsen l’Aliança per a la Innovació BIVA

SANT CUGAT DEL VALLÈS
Estats Units

La Fed retalla mig punt els tipus d’interès en la primera rebaixa des del 2020

Barcelona
Estats Units

Tupperware inicia el procediment de fallida

Barcelona
economia

Mataró guanya una primera demanda al Corte Inglés que li reclama 24 milions

Mataró