Economia

Les vendes de Girona a Corea del Sud creixen un 54 per cent

Les exportacions de les empreses gironines a Sud-àfrica també augmenten

La Cambra de Comerç de Girona prepara missions empresarials a aquests països i també al Japó i Moçambic

Les empreses gironines “tenen molt d'interès” per exportar al Japó i a Corea del Sud. Segons dades de la Cambra de Comerç de Girona, amb aquest darrer país, l'evolució de les exportacions respecte a l'any passat ha pujat un 54%. Corea del Sud ocupa l'onzena posició en el rànquing exportador de les comarques gironines i el 2016 s'hi van vendre productes per un valor de 91 milions d'euros. Aquesta xifra suposa gairebé el 2% de tot el que s'exporta des de Girona.

Un altre dels països destinataris on s'ha registrat un gran creixement pel que fa a les exportacions gironines dels darrers anys és Sud-àfrica, on el 2015 la xifra global d'exportacions es va incrementar un 50 per cent, superant els 16 milions d'euros. Aquest serà el tercer any que empreses gironines aniran a Sud-àfrica a buscar nous mercats i, ara per ara, les perspectives són molt optimistes. “L'increment d'exportacions a Corea del Sud i Sud-àfrica constata els bons resultats de la tasca de suport a la internacionalització que està portant a terme la Cambra de Comerç i també que estem incidint en els països clau”, remarca Domènec Espadalé, president de la Cambra de Comerç de Girona.

Les importacions provinents de Corea també van créixer l'any passat un 4%, cosa que demostra l'increment de les transaccions comercials amb aquest país en constant creixement.

Pel que fa al Japó, el valor de les exportacions se situa en 56 milions d'euros, malgrat que l'any passat les vendes a aquest país van seguir una evolució negativa, baixant un 19 per cent respecte al 2015. Tot i que la carn i derivats són els productes més venuts a aquests països asiàtics, existeix una bona perspectiva de negoci i creixement en altres àmbits: productes químics orgànics, plàstic i les seves manufactures, calderes, màquines i aparells mecànics.

També hi ha bones perspectives d'exportació a Sud-àfrica i a Moçambic, principalment en el sector alimentari, en el de les indústries de mobilitat sostenible i els sistemes industrials.

Missions empresarials

La missió empresarial a Sud-àfrica i Moçambic serà entre el 20 i el 27 de maig, amb entrevistes a Johannesburg i Maputo.

La missió empresarial a Corea del Sud i Japó tindrà lloc del 29 de maig al 2 de juny, amb entrevistes amb empresaris de Tòquio i Seül. La Cambra de Comerç tancarà en els propers dies les inscripcions per a les empreses.

La cambra gironina ofereix als empresaris una agenda individualitzada i elaborada pels seus col·laboradors en destí, amb el suport d'Acció de la Generalitat de Catalunya, així com suport logístic i seguiment posterior a la missió. També s'ofereixen importants subvencions a les empreses per sufragar els costos del viatge.

LES XIFRES

4
per cent
és el que van créixer l'any passat les importacions de Corea, cosa que demostra l'increment de transaccions comercials amb aquest país.
56
milions
d'euros és el valor de les exportacions realitzades al Japó l'any passat, malgrat que les vendes havien baixat un 19 per cent.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona