Economia

Empreses

Aprofitant el control horari

L'empresa Robotics de Sabadell ajuda les empreses a maximitzar les plantilles, i els treballadors, a guanyar en flexibilitat i conciliació

Ja ha facturat un milió d'euros entre els mesos de gener i febrer, i preveu arribar als quatre milions enguany

Especialitzada en la gestió del temps a les empreses, la companyia Robotics, amb seu a Sabadell, ha fet de l'optimització de les hores laborals la seva raó de ser. Fundada l'any 1983 pel pare de l'actual conseller delegat, David Arderiu, va evolucionar ràpidament de la fabricació de controladors de braços robotitzats per a la indústria fins a la gestió d'accessos i del temps de les persones.

Actualment, Robotics dissenya, desenvolupa i implementa una única solució per a la gestió del temps a les empreses, la plataforma VisualTime, que ja fan servir unes 3.000 companyies de fins a 125 sectors, entre les quals hi ha Iberdrola, L'Oréal, Fluidra, FCB, Nestlé Waters, Cortefiel i Haribó. Les seves solucions, fetes a mida per a cada client però prou versàtils per ser emprades per companyies de sectors i dimensions ben diversos (des de 20 fins a 500 o 8.000 treballadors), permeten saber en què inverteixen el temps els treballadors a l'empresa, evitar el presencialisme, guanyar en flexibilitat i conciliació i, de retruc, fidelitzar la plantilla i augmentar la productivitat.

“El nostre software és el màxim d'intuïtiu possible, tipus Apple, perquè volem que també des dels departaments de recursos humans ho visquin com una experiència”, explica David Arderiu, segona generació de l'empresa i actual conseller delegat, que es va unir al projecte l'any 1997 després de treballar en una multinacional nord-americana. A més, l'empresa ha llançat recentment una aplicació per a tauletes i telèfons intel·ligents que fa que l'eina sigui extremament fàcil d'utilitzar. De fet, la voluntat és que sigui una eina empresarial i que en puguin treure profit tant la direcció com la plantilla. Ho explica David Arderiu: “La intenció és que les empreses puguin treure el màxim rendiment de la gestió del temps, en tots els sentits. La majoria d'empreses avui dia no saben a què dediquen el temps els seus treballadors i nosaltres els ajudem a ajustar els horaris dels treballadors a les necessitats de les empreses i que el personal també s'ho pugui autogestionar.” Així, eviten l'absentisme laboral, però també el presencialisme excessiu, el fet d'escalfar la cadira sense res a fer per por de marxar a casa abans que l'altre, una pràctica molt estesa, però que va en contra dels usos racionals del temps i de la conciliació de la vida laboral i familiar. A més, les empreses acostumen a tenir unes estructures i uns horaris rígids sense tenir-ne necessitat, explica Arderiu, fet que el programari vol solucionar, perquè, entre altres coses, permet la cessió temporal dels treballadors de manera senzilla i còmoda.

Robotics desenvolupa actualment la meitat del negoci a Catalunya i l'altra meitat, en territori espanyol, segons explica Josep Velasco, director comercial de la companyia, ja que disposa d'una xarxa de vint partners acreditats que distribueixen les seves solucions i serveis arreu del territori. Robotics també capta clients internacionals des de Sabadell i ha desenvolupat projectes per a clients que tenen la seu en territori nacional, però que es porten a terme en països com ara Alemanya, el Marroc, Panamà, Jordània, Itàlia i Anglaterra. Amb tot, Robotics prepara per a aquest any el desembarcament internacional, en principi a Xile, i no descarta abastar altres mercats, com ara el portuguès, per la proximitat geogràfica i de filosofia empresarial.

Assolir els quatre milions en vendes
L'empresa catalana va tancar l'exercici 2015 amb una facturació de 2,5 milions d'euros i va arribar als 2,9 l'any passat. Després de facturar un milió en només dos mesos, confia a arribar als quatre milions en vendes a finals d'any.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Girona és una de les demarcacions de l’Estat amb més hotels a la venda

GIRONA
Tribuna

Un equip de 3 estrelles

Soci-Director de H&B Human and Business, conferenciant i formador
economia

Ajuntament, empreses i institucions acadèmiques impulsen l’Aliança per a la Innovació BIVA

SANT CUGAT DEL VALLÈS
Estats Units

La Fed retalla mig punt els tipus d’interès en la primera rebaixa des del 2020

Barcelona
Estats Units

Tupperware inicia el procediment de fallida

Barcelona
economia

Mataró guanya una primera demanda al Corte Inglés que li reclama 24 milions

Mataró
unió europea

Anul·len una multa a Google per pràctiques abusives en publicitat

barcelona

El Consorci de les Gavarres augmenta un 14,36 % el pressupost 2025

monells

El Girocamping PRO presentarà noves eines per potenciar la sostenibilitat

SANT PERE PESCADOR