Economia

Tribunals

El fiscal arxiva el cas sobre la gestió d'ATLL

L'Oficina Antifrau de Barcelona ja havia denunciat irregularitats

La fiscalia de Barcelona ha arxivat les presumptes irregularitats tributàries o penals en la gestió de la concessió Aigües Ter Llobregat, liderada per Acciona, que havia denunciat l'Oficina Antifrau de Barcelona (OAC). Segons el decret d'arxivament, el fiscal ha desestimat el cas una vegada analitzats sengles informes dels Mossos d'Esquadra i de l'Agència Tributària de Catalunya (ATC).

Concretament, a partir de l'informe de Mossos, la fiscalia conclou que no s'aprecia “l'existència clara de cap tipus de delicte, encara que sí que s'hi detecten algunes irregularitats administratives que podrien tenir alguna incidència en un presumpte frau fiscal”. No obstant això, un informe posterior de l'Agència Tributària de Catalunya ha determinat que no hi ha hagut cap mena d'infracció fiscal en tot el procés estudiat.

Per tot plegat, la conclusió de la fiscalia és que, si no es procedent aplicar cap tipus de sanció administrativa, “encara menys” es pot plantejar que hi hagi un il·lícit penal, per la qual cosa ha decidit arxivar el cas.

L'OAC havia alertat, el febrer del 2016, d'irregularitats en la gestió d'ATLL i havia demanat la revocació del contracte per possibles infraccions molt greus. Arran d'aquest document, el govern de la Generalitat va multar ATLL amb més de 4 milions d'euros per infraccions “greus” en la gestió, encara que no va veure motius per rescindir el contracte, ja que les irregularitats no havien afectat el servei als ciutadans ni les tarifes que s'havien abonat. La portaveu de l'executiu català, Neus Munté, va admetre que el que denunciava l'OAC ja havia estat detectat per l'Agència Catalana de l'Aigua com a conseqüència d'un auditoria.

L'OAC xifrava les factures presumptament irregulars en més de 13 milions d'euros entre els anys 2013 i 2015, i també havia assenyalat la infrarepresentació de la Generalitat en el consell d'administració d'ATLL, a més d'exposar probables contingències fiscals i responsabilitats penals per presumptes falsedats mercantils i administració deslleial, tot plegat arran d'una denúncia sindical per una subrogació de plantilla feta el 2015.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Came Parkare s’instal·larà al parc de l’Alba

CERDANYOLA DEL VALLÈS

Compradors d’or, paranoics o assenyats?

Barcelona

El negoci de les caixes fortes reneix

barcelona
Ruben Sans
President de l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC)

“L’empresari segueix veient-se com una figura negativa”

Barcelona
DE MEMÒRIA

Línies d’ultramar (1906)

PROFESSOR DE POLÍTICA ECONÒMICA DE LA UB (1967-2016)
Tecnologia

La Mobile World Capital vol lluir “el llegat” que deixa el MWC

Barcelona

El mercat posa a prova la joiera responsable

barcelona
Contra xifrada
Jordi Garriga Riu

L’actiu de la natura

Floox ja té al mercat el seu carregador ràpid compacte

L’Hospitalet de Llobregat