Economia

Turisme

Potencien l'oferta turística inclusiva de la Costa Brava

El Patronat de Turisme de Girona ho va explicar ahir davant d'agències de viatges especialitzades en viatges inclusius i mitjans de comunicació

A Europa hi ha 83 milions de turistes potencials

Els establiments d'allotjament turístic de la demarcació de Girona estan adaptant la seva oferta per acollir turisme inclusiu, “un segment de mercat creixent i que contribueix a la diferenciació”.

Per això el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, que està elaborant un estudi de diagnosi de l'accessibilitat entre les 700 empreses i entitats turístiques associades, va presentar ahir a la seu del Mobile World Centre de Barcelona l'oferta turística inclusiva de la Costa Brava i el Pirineu de Girona.

La presentació es va fer davant d'una desena de representants d'associacions, fundacions, federacions, set agències de viatges especialitzades en viatges inclusius i diversos mitjans de comunicació. La presentació va anar a càrrec de Jaume Dulsat, vicepresident del patronat; Ramon Ramos, director general del patronat, i Àngels Alcañiz, responsable de projecte d'Elsa Integració. Durant l'acte també es van presentar les bases de la segona edició del premi Costa Brava Inclusive Mobile Film.

Actualment en el segment de mercat de turisme inclusiu hi ha unes demandes turístiques que “no queden satisfetes per l'oferta existent a les destinacions”, segons afirma el Patronat de Turisme. Europa té 83 milions de turistes potencials, i el 70% d'europeus amb diversitat funcional tenen possibilitats físiques i econòmiques per viatjar. En aquest sentit, el vicepresident de l'entitat, Jaume Dulsat, va manifestar que “el Patronat de Turisme està amatent a les necessitats del mercat turístic, de la demanda, i també té en compte les qüestions socials”. Dulsat hi va afegir que treballen per “universalitzar el turisme i acollir visitants amb diversitat funcional”.

En la presentació es va mostrar que la demarcació està adaptant la seva oferta. “S'amplien les places d'allotjament accessible, se suprimeixen barreres arquitectòniques en gran part dels recursos turístics del territori, es millora el servei de línies regulars i discrecionals de transport per a persones amb mobilitat reduïda i usuàries de cadires de rodes i proliferen empreses d'activitat que ofereixen productes adaptats per a les persones amb diversitat funcional –com ara vela, globus aerostàtic, caiac, hípica, submarinisme, bicicleta i parapent.

El patronat va anunciar ahir que ha adquirit tres cadires Joëlette que cedirà als tres parcs naturals gironins acreditats amb la carta europea de turisme sostenible (el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, el Parc Natural del Montseny, i el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter) amb la voluntat d'acostar les persones amb mobilitat reduïda als espais naturals del territori gironí.

LA XIFRA

70%
d'europeus
amb diversitat funcional tenen possibilitats físiques i econòmiques per viatjar.

LA FRASE

Treballem per universalitzar el turisme i acollir visitants amb diversitat funcional
Jaume Dulsat
VICEPRESIDENT DEL PATRONAT DE TURISME COSTA BRAVA GIRONA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Les exportacions gironines creixen un 10% durant el gener

GIRONA

Salsa Jeans i la Casa de las carcasas obren al Gran Jonquera

la jonquera

MUNICH i Rituals se sumen a l’oferta comercial de l’Espai Gironès

salt
economia

Comença el saló Alimentaria&Hostelco més ambiciós i amb més presència internacional

L’hospitalet de llobregat
PALAFRUGELL

Oohx!gen, l’associació de comerciants de Palafrugell, renova junta

PALAFRUGELL

El B-Travel compleix les expectatives i supera els 26.000 assistents

barcelona
Tribuna

Només el set per cent?

Professor d’innovació a EADA Business School

La Xina: el soci, i competidor, inevitable

barcelona

Suara vol captar capital per finançar la innovació

Barcelona