Economia

Estat espANYOL

Govern i sindicats acorden reduir la interinitat dels funcionaris al 8%

El ministre d'Hisenda i Funció Pública, Cristóbal Montoro, va signar ahir amb els sindicats l'acord d'ocupació pública que preveu una oferta d'ocupació pública pel 2017 d'unes 67.000 places, i un procés de reducció de la interinitat que comportarà la conversió de fins a 250.000 interins en fixos en un termini de tres anys, per tal de reduir la interinitat en les administracions del 25% actual al 8%. Montoro va subscriure l'acord amb representants de les organitzacions sindicals CCOO, UGT i CSIF.

Els sectors prioritaris recollits en l'acord, per als quals es preveu una taxa de reposició del 100%, són sanitat, educació, justícia, serveis socials, control i lluita contra el frau fiscal, contra el frau laboral i contra el frau en subvencions públiques i la Seguretat Social. També, en la prevenció i extinció d'incendis, polítiques actives d'ocupació, atenció a la ciutadania en els serveis públics, prestació directa del servei de transport públic i seguretat i emergències. La resta de sectors tindran una taxa de reposició del 50%.

Per subsectors, 19.000 places seran en l'administració general de l'Estat, 28.144 places a les comunitats autònomes i unes 20.000 a les entitats locals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia