Els germans Roca promocionaran la gastronomia a Austràlia
La nova llista dels 50 millors restaurants del món es donarà a conèixer dimecres a Melbourne (Austràlia). El Celler de Can Roca fa cinc anys que compagina la primera i la segona posició i aspira a mantenir-se al capdavant del rànquing culinari per excel·lència, segons publica l'Agència Catalana de Notícies. El xef del restaurant, Joan Roca, reconeix que cada cop noten menys la pressió de la llista perquè el seu projecte està avalat per 30 anys de trajectòria. A més, considera que han tret profit de la notorietat de la llista no només per posicionar el restaurant, sinó també per impulsar la gastronomia de tot un territori. “Per sort ja no hem de demostrar res”, va manifestar. A més, assegura que en aquests anys han après a superar-se i han aprofitat el ressò per iniciar projectes solidaris. “El Celler de Can Roca és millor ara que quan va ser escollit el número 1 del món per primera vegada”, va sentenciar.
Com ja és tradició, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona acompanyarà els germans Roca (aquest any només viatjaran en Joan i en Jordi) per fer-los costat. Paral·lelament, han organitzat diverses accions promocionals per donar a conèixer el territori, la gastronomia i el potencial turístic.
El mateix dia de la gala es farà L'esmorzar amb estrelles, on els germans Roca faran una conferència davant d'una cinquantena de periodistes internacionals, bloggers, prescriptors i cuiners internacionals de referència d'arreu del món. Aquest any parlaran sobre l'exposició que actualment hi ha al Palau Robert de Barcelona El Celler de Can Roca, de la Terra a la Lluna, que repassa els 30 anys d'història del restaurant.
Els dos dies posteriors, el Patronat de Turisme ha organitzat dues accions pensades per acostar l'oferta turística a agències de viatges en el segment del luxe.