Economia

Fira

Les dues rodes exposen la recuperació

El sector celebra la segona edició del saló de la moto, recuperat l'any passat, després d'haver tancat per la crisi, en un entorn de revifada de vendes

El vehicle elèctric vol obrir-se pas entre els expositors i reclama ajudes

Els 30.000 metres quadrats que ocupa el saló Motoh! al recinte Montjuïc de Fira de Barcelona desprenen optimisme. El sector de les dues rodes ha patit probablement més que ningú la crisi econòmica, que, a més, en aquest cas es va afegir a la crisi de vendes en el ciclomotor pels canvis normatius i la fugida dels grans fabricants. Per això, aquesta segona edició del recuperat saló de la moto –que enguany ha sumat un 17% d'expositors i un 40% d'espai– ajuda a visualitzar les marques que es creuen la recuperació i comencen a atrevir-se a parlar de nous projectes. El saló, que ocuparà el Palau 8 i l'avinguda Reina Maria Cristina fins al diumenge, vol ser la guinda de la revifada de les vendes, que es manté estable des de finals del 2013 i que va portar a tancar l'any passat amb un augment de les matriculacions del 22% a Catalunya. De la mateixa manera, el saló ha guanyat pes en aquesta segona edició després de l'aturada forçada de set anys a causa de la crisi: 110 expositors, 350 marques i la presentació de fins a 60 novetats. Unes dades que, pel director de Motoh!, Jordi Freixas, demostren l'“encert” en el plantejament del saló.

Entre els models que reclamen la mirada dels visitants –és un sector de seguidors fidels que han contribuït al rellançament del saló–, els elèctrics guanyen terreny poc a poc i, especialment, de la mà de firmes catalanes com són Torrot o Volta. En tot cas, des de la patronal Anesdor, el seu secretari general, José María Riaño, alerta que els ajuts de l'Estat a través del pla Movea deixen fora la petita cilindrada “i per això la moto elèctrica només representa el 0,8% del total”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Xoc Sabadell-BBVA a la CNMV i pel 50,01%

madrid
SOCIETAT

CCOO critica l’acord laboral signat per a la Copa Amèrica

BARCELONA
ECONOMIA

El Port de Barcelona i el de Xangai col·laboraran en innovació i descarbonització

TÀRREGA
Economia

El Sabadell insta el BBVA a dir quins accionistes donen suport a l’OPA

barcelona
amèrica del sud

L’Argentina es paralitza en la segona vaga general contra Milei

barcelona
Economia

El Sabadell respon: Denuncia el BBVA a la CNMV per vulnerar la llei d’OPAs

barcelona
VIDRERES

L’àrea d'economia va gestionar 67 ofertes de feina el 2023

VIDRERES
Consolidar un monopoli?
l’anàlisi

Consolidar un monopoli?

economia

OPA hostil del BBVA al Sabadell amb acomiadaments

madrid