Economia

Dos hotels tancats pel frau de llum a Lloret reobren

La cadena Alegria Hotels gestiona l'antic Savoy, que ja ha obert, i també ha comprat l'antic Mediterranean Sand

La cadena Alegria Hotels reobrirà aquest mes dos dels hotels que es van tancar el setembre de l'any passat arran del frau de llum. Un d'aquests, l'antic Savoy, ha obert aquest cap de setmana rebatejat amb el nom de Fenals Mar, mentre que el segon que reobrirà és l'antic Mediterranean Sand, que ara es diu hotel Mariner. En aquest cas, la cadena Alegria Hotels ha comprat l'establiment i la previsió és obrir-lo el 13 d'abril. Com en el cas del Fenals Mar, han hagut de fer un seguit de tràmits per aconseguir donar d'alta subministraments i tenir en regla la llicència. A més, manté la mateixa plantilla d'empleats. L'empresari Joan Pascual, d'Alegria Hotels, va explicar en declaracions a l'ACN que posar al dia els establiments tancats ha estat una tasca “feixuga” perquè calia refer les connexions de subministraments, fer obres i saldar deutes amb l'Ajuntament per recuperar la llicència d'activitats. L'alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, va celebrar la notícia i va recordar que mantenen intacta la pugna amb l'antic gestor dels hotels, José Luis Velasco, a qui han sancionat amb multes per valor de 3,3 milions d'euros. “Tenim una determinació total d'expulsar del sistema els empresaris que treballen com ell”, va dir.

El mes de setembre, l'Ajuntament de Lloret de Mar va fer clausurar quatre hotels per diferents irregularitats. Tots tenien la llum punxada, en algun cas no hi havia ni connexió legal a la xarxa de gas, es devien diners a proveïdors i, fins i tot, el deute en matèria d'impostos i taxes amb l'Ajuntament superava els 450.000 euros.

Això va provocar que s'hagués de reallotjar els turistes contra rellotge en plena temporada, fet que a més va danyar la marca turística de la destinació. Darrere dels quatre hotels hi havia el mateix gestor, l'empresari José Luis Velasco.

Joan Pascual va explicar que posar-ho tot al dia va ser “feixuc”, perquè, a banda de tots els tràmits per tornar a tenir la llicència, l'antic Savoy “estava molt deixat”: “Hem fet molts esforços per oferir un producte de qualitat.” Pascual també és operador i va ser un dels màxims responsables de reallotjar en altres hotels els 1.500 turistes afectats pel tancament dels hotels. El Fenals Mar ja està ple per a la Setmana Santa i durant el mes d'abril ja hi ha un 71% d'habitacions reservades. “La tendència és molt bona”, va assegurar. Pascual també va avançar que dins dels seus plans hi ha aconseguir la gestió dels dos hotels que continuen tancats, el Marina Sand i el Sun Village.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona