Economia

Turisme

Pineda inaugura una oficina de turisme digital capdavantera a Catalunya

L'Ajuntament presenta l'equipament com una “experiència” dissenyada a mida de l'usuari

La instal·lació ha tingut un cost global d'uns 198.000 euros

Tota l'oferta turística de Pineda només amb un clic. La nova oficina de turisme, situada en un local municipal al costat de l'ajuntament, ja és una realitat amb la inauguració ahir d'unes instal·lacions que els seus responsables presenten com les primeres digitals i interactives de Catalunya. El nou servei, que va ser inaugurat per les autoritats al matí i va tenir festa ciutadana a la tarda, té l'assessorament de Telefónica, que, segons destaca, ha adaptat el projecte “a les necessitats específiques de la població”. Així, l'espai embolcalla l'atenció personal amb un seguit de propostes digitals, que es podran anar renovant, perquè el visitant pugui fer la tria de l'oferta de serveis del municipi més adequada a les seves necessitats.

Espais per explorar

En aquest sentit, l'oficina es distribueix en diferents espais interactius, com ara una gran pantalla a l'entrada batejada amb el nom de Videowall de pensaments, on una càmera capta el moviment dels visitants i els ofereix en quatre idiomes, a través de missatges en globus de diàleg, com si es tractés d'un còmic, tot allò que ofereix Pineda com a destinació turística.

El visitant també pot consultar a través d'un faristol l'oferta gastronòmica, de llocs d'interès i d'establiments hotelers amb la particularitat d'escoltar la informació sota una campana acústica que l'aïlla de la fressa exterior. Els infants també disposen d'un espai de jocs interactiu per distreure's mentre els pares fan les consultes i, finalment, una altra pantalla amb codi QR permet compartir postals virtuals del municipi a les xarxes socials.

La nova oficina de turisme de Pineda, l'única que hi haurà, també disposa d'un nodrit catàleg de marxandatge amb el logotip de l'arbre obra del dissenyador Mariscal i que s'ha convertit en la marca de qualitat de la destinació turística. Durant els parlaments, l'alcalde de Pineda, Xavier Amor (PSC), va valorar el nou equipament com una inversió que permetrà “posar Pineda al mapa dels municipis més innovadors de Catalunya”. L'Oficina de Turisme de Pineda ha tingut un cost d'uns 100.000 euros de rehabilitació i d'uns 98.000 per a la instal·lació i el manteniment dels sistemes tecnològics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona