La Borsa
Més valors
Economia

Les patronals del Penedès fan pinya sota la nova FEGP

La UEP i l'Adepg s'han fusionat per crear la Federació Empresarial del Gran Penedès

El procés s'allargarà fins al 2020 i culminarà amb unes eleccions a la presidència de la nova patronal

Les patronals Adepg (Associació d'Empresaris del Penedès i el Garraf) i UEP (Unió Empresarial del Penedès) van anunciar el 31 de març passat que començaven un procés de fusió que acabarà l'any 2020 amb les primeres eleccions a la presidència de la nova Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP). Després d'anys de converses i de diferents intents per aconseguir crear una única patronal que representi de manera fidedigna l'empresariat de l'Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf, finalment han estat els presidents Martí Sistané i Santi Carda, els que han posat la llavor del nou projecte.

L'objectiu ha estat en tot moment, segons els dos presidents, “posar al davant el que convenia a les dues entitats”. El procés d'acord ha durat vuit mesos, en què es va crear una comissió paritària que, segons Sistané, ha garantit l'acord marc, segons el qual tots els membres de les dues associacions havien d'estar representats.

Ara la intenció és començar a treballar amb “la mentalitat que requereix la nova Federació des del primer moment”, assegura Sistané. Per fer-ho, s'ha definit un calendari de treball que preveu la fusió dels equips de les dues entitats i que hauria de portar l'assemblea conjunta a aprovar els nous estatuts i els òrgans de la nova federació en un termini de dos mesos.

Martí Sistané creu que, a partir del mes de maig, “ja s'ha de treballar en una sola entitat, amb un acoblament ben fet”. D'aquesta manera, tant l'Adepg com la UEP “guanyen musculatura”, segons Santi Carda –que ara serà president adjunt de la nova Federació–, “i millora la capacitat d'acció i de servei als seus associats.” Segons Carda, “ara els associats de la UEP i de l'Adepg hem de començar a pedalar amb el barret de la nova federació”. Santi Carda creu que, amb la nova FEGP, els empresaris del Penedès i el Garraf aconseguiran sumar sinergies, en un moment en què “la globalització obliga el món a anar cap a projectes que sumin, i que les empreses cada vegada són menys territorials”.

De tota manera, segons Martí Sistané, és important que la nova Federació tingui presents les diferències estructurals que hi ha entre les tres comarques (Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf) des del punt de vista econòmic i empresarial. El Baix Penedès és una de les comarques que més ha patit la crisi, amb elevats índexs d'atur a causa de la concentració del sector de la construcció a la zona. A l'Alt Penedès hi ha una important concentració del sector de la indústria alimentària; i, al Garraf, s'hi reprodueix un perfil més diversificat.

Sistané creu que, malgrat les característiques pròpies de cada una de les comarques, hi ha uns “eixos transversals” a partir dels quals es poden crear noves maneres d'actuar i que donaran peu a un nou “lobby important, i amb influència, que també és un dels objectius que l'empresariat té en aquestes comarques”, segons el president de la nova FEGP.

La nova Federació Empresarial del Gran Penedès tindrà seus a Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès i el Vendrell, i establirà les prioritats a partir de les necessitats que sorgeixin de la nova assemblea de socis, on convergiran els interessos dels associats de les dues entitats.

LES FRASES

La globalització obliga el món a anar cap a projectes que sumin i que siguin menys territorials
Santi Carda
president adjunt de la federació empresarial del gran penedès
Hi ha eixos transversals de les tres comarques que hem d'aprofitar per crear un lobby important
Martí Sistané
president de la federació empresarial del gran penedès

LA DATA

2020
serà l'any
en què se celebraran les primeres eleccions a la presidència de la nova FEGP.

Buscaran complicitats amb l'Anoia

La relació de les dues entitats, l'Adepg i la UEP, amb la Unió Empresarial de l'Anoia és “cordial” i “fluida”, tal com expliquen els dos presidents. El fet que una part important de l'Anoia formi part de la nova vegueria del Penedès es pot entendre com un nou límit en les sinergies del teixit empresarial del nou àmbit polític. Tant Sistané com Carda asseguren que el seu objectiu és mantenir les bones relacions amb la patronal de l'Anoia i col·laborar i compartir tot allò que sigui favorable al teixit empresarial de la zona. La internacionalització dels mercats obliga a “tendir ponts”, segons Sistané. I la intenció del president i el president adjunt de la nova federació és treballar en aquest sentit posant tots els elements per garantir una bona entesa amb els veïns.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La República comença la sortida setmanal al quiosc

Un dossier sobre la política catalana i una conversa amb els tres consellers exiliats a Brussel·les obre el primer número de la revista, que sortirà cada dissabte, i els diumenges amb El Punt Avui

GIRONA
 
GERARD BARSALÀ
PROPIETARI DE L’EMPRESA ELIXIRS DE PONENT, QUE DESTIL·LA LICORS NATURALS

“Vaig començar fent licors amb fruita a la cuina de casa per afecció”

ALMACELLES
 

Els sous perden un 13% del seu poder adquisitiu

Barcelona
 

Emili Albó i Casals

SANT FELIU DE GUÍXOLS
 
PAU GALIANA
PROFESSOR DE LA URV I COORDINADOR DE L’ÍNDEX DE CLIMA EMPRESARIAL DE LES TERRES DE L’EBRE

“Per a les Terres de l’Ebre seria dolent un altre ‘boom’ de la construcció”

tarragona
 
Economia

El Grup Julià creix un 15% i tanca amb 356 milions en facturació

 
Economia

La junta d’accionistes de Colonial aprova la fusió amb Axiare

 

Un centenar de bloguers faran difusió de Lloret

LLORET DE MAR
 

Ajornen la vaga de la plantilla de l’UTE Girona Norte 2014

port bou