Economia

L'ICF vol operar com a banc públic el 2018

Demanarà l'autorització europea i s'anomenaria Banc Català d'Inversions

L'Institut Català de Finances (ICF) estudia demanar l'autorització europea per funcionar com a banc públic el 2018, quan es preveu que la nova normativa comunitària defineixi clarament els protocols a complir, segons va explicar ahir en roda de premsa el seu conseller delegat, Josep Ramon Sanromà, qui va recordar, no obstant això, que l'entitat fa dos anys que compleix totes les normatives. “L'ICF no deixarà de fer res” per tenir l'autorització europea, va assegurar, i va valorar que així “guanyaria flexibilitat, capacitat d'accés als mercats i millors condicions fiscals”. Per a això, l'ICF hauria de sol·licitar primer un informe al Banc d'Espanya i després seria el Banc Central Europeu el que concediria l'esmentada autorització.

L'agost del 2015, la Diputació Permanent del Parlament ja va convalidar un decret llei del govern que adaptava l'ICF als requisits per convertir-se en banc públic, una condició que s'esperava assolir aquell mateix any.

Tot i això, l'ICF ja funciona a la pràctica com a banc públic, sempre “com un complement de la banca tradicional”, segons Sanromà. En cas de rebre l'autorització, l'ICF canviaria la seva denominació per la de Banc Públic d'Inversions de Catalunya o Banc Català d'Inversions, una marca que li podria reportar més beneficis que l'actual. “Com a institut sempre has de justificar què fas, i com a banc ja està clar quina és la teva escomesa”, explicava ahir Sanromà.

L'ICF va presentar ahir els resultats de l'any 2016, en què va finançar 1.441 empreses per un import de 570,3 milions d'euros, a través de 2.169 operacions de préstec i avals. Del total, destaca que el 97% de les empreses finançades han estat pimes i emprenedors. A més, va destinar 20,3 milions a fons de capital risc i 2,4 milions més a préstecs participatius, cosa que suma un total de 593 milions. L'entitat ha finançat un major nombre d'empreses (+2%) respecte de l'any anterior, tot i que l'import dels préstecs ha estat inferior, en un 18%, a causa de la reactivació del crèdit privat.

Per al 2017, l'entitat financera espera disposar de finançament per valor de 700 milions d'euros, incloent en aquesta xifra els fons destinats a capital risc i préstecs participatius, que sumarien uns 30 milions, la qual cosa supera en un 18% les xifres del 2016.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Ajuntament, empreses i institucions acadèmiques impulsen l’Aliança per a la Innovació BIVA

SANT CUGAT DEL VALLÈS
Estats Units

La Fed retalla mig punt els tipus d’interès en la primera rebaixa des del 2020

Barcelona
Estats Units

Tupperware inicia el procediment de fallida

Barcelona
economia

Mataró guanya una primera demanda al Corte Inglés que li reclama 24 milions

Mataró
unió europea

Anul·len una multa a Google per pràctiques abusives en publicitat

barcelona

El Consorci de les Gavarres augmenta un 14,36 % el pressupost 2025

monells

El Girocamping PRO presentarà noves eines per potenciar la sostenibilitat

SANT PERE PESCADOR
Economia

El BBVA no apujarà l’oferta de l’opa al Sabadell perquè ja és “molt atractiva” pels accionistes

barcelona
economia

Nous ajuts per impulsar el comerç de Mataró

mataró