Economia

Les borses donen per fet qui guanyarà i s'enfilen

Els mercats europeus pugen a l'entorn d'un 3% o 4% i apunten a Macron

El resultat de la primera volta electoral a França, que ha proposat l'esperat duel final per a la presidència de la República entre Emmanuel Macron i Marine Le Pen, ha trencat la tendència recent de sorpreses i ha ofert un recés a la incertesa política a Europa, ja que els mercats han descomptat la victòria del candidat centrista contra la líder de l'extrema dreta en la segona ronda. La majoria dels analistes coincideixen a destacar que el resultat de la primera jornada electoral ha confirmat l'escenari central de les enquestes i pronòstics, trencant així la sèrie de sorpreses polítiques protagonitzades per la victòria del Brexit al Regne Unit l'estiu passat i l'elecció de Donald Trump com a president dels EUA.

La configuració dels candidats és idònia per “tranquil·litzar” els inversors, ja que els analistes estimen que el candidat centrista sempre ha sortit airós de les enquestes en aquest duel particular. Per tant, durant els pròxims dies caldria esperar un millor comportament relatiu del sector financer tant a França com al conjunt d'Europa, en resposta al descens del risc polític, cosa que hauria de beneficiar totes les borses europees.

Optimisme financer

En aquest sentit, hi ha qui destaca que la gran majoria dels actius de risc, incloent-hi les borses, han celebrat el “bon” resultat de les eleccions franceses, que anima les ganes per al risc, en descomptar que Macron serà el nou president de França d'aquí a dues setmanes i, per tant, la ruptura amb Europa que tant preocupava l'euro s'hauria esvaït.

El que els mercats han interpretat com una previsible victòria de Macron en segona volta contra Le Pen ha tingut un reflex immediat en l'euro, i la seva cotització respecte al dòlar va escalar en l'obertura fins a un canvi de 1,0935 dòlars, el seu nivell més alt des del 9 de novembre passat, encara que posteriorment va relaxar el seu ascens fins a 1,0858 dòlars. A part d'això, un renovat afany pel risc va impulsar ahir mateix uns increments suculents en el conjunt de borses europees. La prima de risc francesa també va acomplir les expectatives i ahir al matí es reduïa amb relació als valors de la setmana passada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona