Economia

Pimec lamenta que la corrupció surti barata

La patronal, que ha reforçat el seu codi deontològic, demana la reforma de la justícia

El president de Pimec, Josep González, creu que el problema amb els escàndols de corrupció és que surten massa barats perquè poques vegades acaben amb penes de presó per als implicats. Per aquest motiu el president de la patronal de pimes va reclamar ahir una reforma de la justícia que agiliti els processos judicials i intensifiqui les penes, “perquè mentre hi hagi l'oportunitat, la corrupció no es frenarà”.

Precisament l'entitat va aprovar ahir l'ampliació del seu codi deontològic, que ara obligarà tots els membres de la patronal, així com la posada en marxa d'un règim sancionador, unes mesures que, segons González, “ens generaran més seguretat”, va dir.

Pimec sempre ha posat l'accent a tenir uns comptes sanejats, a diferència del que s'ha vist en altres patronals i associacions empresarials. De fet, la patronal va tancar l'any passat amb un Ebitda d'1,2 milions d'euros.

Segons va detallar ahir González, el 57% dels ingressos provenen dels serveis i de les quotes que paguen els socis. Pimec va augmentar un 6% el nombre d'afiliats, fins als 114.000 (entre individuals i col·lectius), en part pel creixement de Pimec Comerç arran de la fallida de l'antiga Confederació de Comerç. Per enguany Pimec espera incrementar encara més l'entrada de nous socis, i disposa per aquest 2017 d'un pressupost de 14,5 milions d'euros, més d'un 20% superior al del 2016.

González no amaga que una de les fonts de creixement de socis seguirà sent el sector del comerç, i en aquest sentit el president de Pimec descarta una eventual aliança amb la nova patronal Retail.cat.

Augment salarial

D'altra banda, González es va pronunciar sobre la negociació a escala estatal entre sindicats i patronal per pactar els augments salarials, i va demanar que aquest augment “tingui en compte la situació de les empreses”. Pel president de Pimec, la millora econòmica sí que dona marge per plantejar augments salarials després de vuit anys “de molts sacrificis i de molts acords per reduir els salaris”. Tot i així, González creu que els augments s'han de plantejar sector a sector, i tenint en compte que hi ha empreses que encara “estan molt tocades”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia