Economia

Economia

La pesca de l'angula creix per les llevantades al Delta

La llotja de la Confraria de Pescadors de Deltebre n'ha subhastat un 20% més aquesta campanya, un total de 700 quilos

Els pescadors reclamen que es modifiquen les dates de pesca i que la temporada comence al novembre

Les llevantades de l'hivern passat que tant van perjudicar la costa deltaica han tingut un impacte positiu sobre la pesca de l'angula. Així, mentre que els darrers anys aquest sector experimentava una davallada de captures, els últims mesos han remuntat. Segons la Confraria de Pescadors de Deltebre, les captures d'aquesta campanya –que es va tancar el 20 d'abril— han crescut un 20%. “Els dos temporals que van tenir lloc a l'hivern van afavorir l'entrada d'angula pel riu”, ha explicat el secretari de la Confraria de Pescadors de Deltebre, Pasqual Chacon.

Concretament, la llotja de peix de la Confraria de Pescadors de Deltebre ha subhastat un total de 700 quilos d'angula. Al principi de la temporada, que comença al desembre, el quilo d'angula es cotitzava a 300 euros, mentre que les últimes setmanes el preu ha baixat a 200 euros. “És habitual que per les festes de Nadal el preu de l'angula sigui elevat, però després cau”, ha manifestat Chacon. A més de les captures dels pescadors de la confraria de Deltebre, també s'han subhastat en aquesta llotja les angules de la Societat de Sant Jaume i de Canal Vell. “La normativa obliga que tota la venda d'angula passe per llotja”, ha dit el president de la Confraria de Pescadors.

Tot i que als punts autoritzats per pescar angula al riu Ebre s'han incrementat les captures, no ha passat el mateix als punts de la badia del Fangar. “L'assecament dels arrossars per combatre la plaga del cargol poma és una mesura que fa anys que perjudica la pesca de l'angula”, ha lamentat Chacon. De fet, l'assecament dels arrossars ha provocat que es modifiquen les dates de pesca de l'angula autoritzades per la direcció general de Pesca, i en lloc d'iniciar la campanya al novembre no ho fan fins el desembre. Unes dates que no satisfan el sector pesquer, que reclama que la pròxima tardor es retorni al calendari tradicional i la pesca de l'angula es porti a terme entre el 10 de novembre i el 20 de març al delta de l'Ebre.

LA XIFRA

300
euros
el quilo és el preu més elevat al qual s'ha cotitzat l'angula a la llotja de la confraria de Deltebre.

Més de 80 dies sense poder sortir al mar

La Confraria de Pescadors de Deltebre lamenta que continue encallat el dragatge de la bocana del riu, un punt on s'acumula la sorra i impedeix el pas de les embarcacions des del port fluvial més de 80 dies a l'any. “Per un problema de competències entre diferents administracions que no es resol, no s'adequa un canal de navegació a la desembocadura”, ha dit Chacon. L'Ajuntament de Deltebre tramita un projecte per extreure un total de 1.200 metres cúbics de sorra, que està pendent de l'autorització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona