Economia

Endesa repartirà el 100% dels beneficis generats el 2016

Els accionistes validen la gestió de Prado i Bogas

No descarten reclamar la reobertura de Garoña

La junta general d'accionistes d'Endesa va validar ahir la gestió dels responsables de l'elèctrica durant el 2016. El balanç preveu el repartiment del 100% dels beneficis generats per la companyia durant l'any passat. En total, 1.411 milions d'euros, que es repartiran a 1,33 euros per cada acció, segons va explicar el president d'Endesa, Borja Prado. Els guanys haurien pujat del 30% en un any, segons l'informe presentat ahir. Una tercera part dels guanys ja van ser traspassats als accionistes el gener passat, i la resta se'ls enviarà d'aquí a pocs dies, van avançar ahir.

Els guanys “només poden ser qualificats d'excel·lents”, va assegurar Prado. “Els resultats es produeixen, a més, en un context polític i econòmic complexe i en un context sectorial molt complicat.” Prado es va atrevir a demanar “noves formes de fer política per a una política de més pactes”.

El conseller delegat de l'elèctrica, José Bogas, va defensar també algunes de les operacions empresarials durant l'any 2016. “L'adquisició de fins al 100% del capital d'Enel Green Power España, empresa de la qual ja posseíem el 40% i que és el quart operador espanyol en el sector de les energies renovables.” Aquesta compra permetrà obrir noves vies de negoci i obrir-se cap a les renovables. La compra permet també augmentar l'energia produïda sense generar CO2, que s'elevarà fins al 49%, va explicar Bogas als accionistes.

Pel que fa a la reobertura de la central nuclear de Garoña, l'explotació de la qual comparteix Endesa amb Ibredola, no es prendrà cap decisió fins que el govern de l'Estat no es pronunciï. L'Estat ha començat converses amb les dues empreses, l'Ajuntament i altres parts implicades per si reobre la nuclear, un cop va canviar el límit d'anys en funcionament (més enllà dels quaranta). Iberdrola no reobriria la planta més antiga de l'Estat perquè considera que ja està amortitzada i obsoleta, però Endesa no ho descarta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estats Units

La Fed retalla mig punt els tipus d’interès en la primera rebaixa des del 2020

Barcelona
Estats Units

Tupperware inicia el procediment de fallida

Barcelona
economia

Mataró guanya una primera demanda al Corte Inglés que li reclama 24 milions

Mataró
unió europea

Anul·len una multa a Google per pràctiques abusives en publicitat

barcelona

El Consorci de les Gavarres augmenta un 14,36 % el pressupost 2025

monells

El Girocamping PRO presentarà noves eines per potenciar la sostenibilitat

SANT PERE PESCADOR
Economia

El BBVA no apujarà l’oferta de l’opa al Sabadell perquè ja és “molt atractiva” pels accionistes

barcelona
economia

Nous ajuts per impulsar el comerç de Mataró

mataró

L’ampliació de l’Outlet Gran Jonquera s’obrirà el mes d’octubre

LA JONQUERA