Economia

El teixit empresarial de la demarcació reafirma el suport al referèndum

Ignasi Elena sosté davant dels empresaris de la Cambra de Comerç de Girona que els partits contraris a la consulta cometen un gravíssim error impedint-la

La Cambra de Comerç de Girona va reafirmar ahir el suport al referèndum com a solució a l'actual context polític, un suport que ja va defensar l'any 2013 i que ha seguit mantenint fins ara. “L'octubre del 2013, la Cambra es va manifestar a favor del que decidís el Parlament de Catalunya, com era lògic, i ens vam adherir també al manifest del Far”, va explicar Jaume Fàbrega, vicepresident de la institució. Va comentar també que la Cambra “no és diferent del que pot ser qualsevol entitat del país, i el que el país demana és decidir, simplement”.

La Cambra de Comerç de Girona va convidar ahir Joan Ignasi Elena a participar en el ple de la institució. “L'hem convidat perquè les empreses volem saber també què es planteja”, va dir Fàbrega. Elena va explicar als empresaris gironins la feina que s'està fent des del pacte per aconseguir el màxim de suports possible a favor del referèndum. “Amb independència del que pensis i de com vegis o com t'imaginis el futur polític de Catalunya, creus que això s'ha de fet debatent, dient cadascú la seva i finalment votant”, va sentenciar el coordinador del Pacte Nacional pel Referèndum.

Proposta dels comuns

Joan Ignasi Elena va evitar ahir pronunciar-se sobre la proposta dels comuns, en el sentit que avalarien un referèndum unilateral si el govern aconsegueix el reconeixement previ de la Comissió de Venècia. “Això entra en l'espai de la política, de les institucions, del Parlament i nosaltres com a pacte no hi entrem”, va afirmar. Va assegurar, però, que cada partit ha de traçar les seves estratègies i que, des del pacte, treballen amb “molta energia” per visualitzar que la majoria dels catalans volen el referèndum, també els votants de partits que s'hi oposen. “Intentem que els que es tapen els ulls a la realitat s'adonin que cometen un gravíssim error”, va explicar Elena, que hi va afegir: “No hi entrem perquè el que volem és expressar una realitat a la qual a vegades no donem prou valor en el dia a dia.” Elena va ressaltar la recollida d'adhesions per Sant Jordi, que continuarà el Primer de Maig, i va dir que demostra fins a quin punt el referèndum “uneix” el conjunt dels catalans. “Moltes vegades es diu que els referèndums divideixen, però en el cas de Catalunya el que fa és unir”, va destacar. Va dir també que no hi ha cap altra “idea política capaç d'aglutinar tanta gent i tan diferent”.

LA FRASE

La Cambra no és diferent del que pot ser qualsevol entitat del país, i el que el país demana és decidir
Jaume Fàbrega
Vicepresident de la Cambra de Comerç de Girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia