Economia

Sindicalisme

La UGT i CCOO preveuen un acord sobre la renda garantida “la setmana vinent”

Els sindicats catalans reivindicaran més drets, ocupació estable i millors salaris aquest 1 de Maig

La UGT i CCOO preveuen que en els propers dies es tancarà l'acord sobre la renda garantida de Ciutadania, després que la negociació entre les entitats que la promouen i la Generalitat va quedar encallada divendres passat. Concretament, en una entrevista al canal 3/24, tant Camil Ros com Javier Pacheco s'han mostrat optimistes. El secretari general de la UGT preveu que hi haurà acord “durant la setmana vinent” ja que “les diferències són salvables”. Per la seva part el líder de CCOO considera que la Generalitat “no pot dilatar la negociació amb l'excusa” que cal concretar la compatibilitat de la renda del treball i la renda garantida. Pacheco ha recordat que en cas que no s'arribés a un acord la partida pressupostària prevista acabaria anant a les arques de l'estat.

Camil Ros ha defensat que “no ens podem permetre el luxe de no arribar a un acord” i “tots hem de ser generosos” pel que fa a la part de la negociació encallada, és a dir, la que fa referència a quins han de ser els destinataris d'aquesta renda com a complement de les rendes del treball. Ros creu que les diferències “són salvables” i es mostra optimista.

Per la seva part el secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco, argumenta que el fet que no s'hagi articulat la manera en què s'ha de fer compatible la renda garantida amb les rendes del treball “no pot ser una excusa per dilatar la negociació” i també s'ha mostrat optimista que l'acord entre el Govern i les entitats que impulsen la renda arribarà en els propers dies. Pacheco ha afegit que si al setembre no hi hagués acord partida pressupostària per a la renda acabaria anat a les arques de l'estat.

D'altra banda, Pacheco i Ros han explicat que les manifestacions convocades a Catalunya pels dos principals sindicats, CCOO i UGT, tindran com eix la reclamació d'ocupació estable, salaris justos i més drets socials, com estableix el lema del manifest conjunt.

Aquest Primer de Maig ha de servir, al seu entendre, per reivindicar que la recuperació econòmica arribi a tots els treballadors, ja que consideren que només ha afectat als “beneficis empresarials”. Així, Pacheco ha assenyalat que el moment de creixement econòmic “permet fer canvis”, i ha expressat la necessitat d'augmentar els salaris, reforçar els serveis públics i fomentar la indústria.

Segons Ros, l'augment dels salaris és un dels objectius principals i ha avisat la patronal que als sindicats se'ls “està acabant la paciència”, ja que considera que les negociacions estan en una situació indefinida quan fa unes setmanes semblava que podien arribar a un acord.

El manifest apunta que el treball “genera riquesa, progrés i cohesió social” i reclamen a la Generalitat, al govern espanyol i als diferents partits que donin suport als canvis necessaris per fer possible que l'augment de la producció i de la riquesa beneficiï a la classe treballadora.

Argumenten que cal crear ocupació estable i de qualitat, millorar els salaris i reforçar les xarxes de protecció social, pel que són necessàries noves polítiques i nous consensos.

Manifestacions

La manifestació de Barcelona arrencarà a les 11.30 hores de la plaça Universitat, i continuarà, com és habitual, fins a la plaça de la Catedral, on els dos secretaris generals llegiran el manifest.

CCOO i UGT també han convocat manifestacions a Girona (des de la plaça Independència), Tarragona (plaça Imperial Tarraco), Lleida (plaça del Treball) i Tortosa (plaça Carrilet), que arrencaran totes a les 12 hores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estats Units

La Fed retalla mig punt els tipus d’interès en la primera rebaixa des del 2020

Barcelona
Estats Units

Tupperware inicia el procediment de fallida

Barcelona
economia

Mataró guanya una primera demanda al Corte Inglés que li reclama 24 milions

Mataró
unió europea

Anul·len una multa a Google per pràctiques abusives en publicitat

barcelona

El Consorci de les Gavarres augmenta un 14,36 % el pressupost 2025

monells

El Girocamping PRO presentarà noves eines per potenciar la sostenibilitat

SANT PERE PESCADOR
Economia

El BBVA no apujarà l’oferta de l’opa al Sabadell perquè ja és “molt atractiva” pels accionistes

barcelona
economia

Nous ajuts per impulsar el comerç de Mataró

mataró

L’ampliació de l’Outlet Gran Jonquera s’obrirà el mes d’octubre

LA JONQUERA