Economia

fira gastronòmica

La mostra Lactium portarà a Vic quaranta formatgers artesans

Els dies 13 i 14 de maig Vic es convertirà en la capital del formatge artesà català, amb la novena edició de la mostra Lactium, al parc Balmes. Quaranta formatgeries i deu productes agroalimentaris complementaris (cervesa, pa, conserves...) compartiran espai expositiu i de degustació. Una de les novetats d'aquest any serà l'aula del formatge Bonpreu-Esclat, on durant els dos dies es faran una dotzena d'activitats lúdiques conduïdes per especialistes del formatge. Una altra novetat serà el Txis Corner, l'espai on les formatgeries de la mostra presentaran les seves novetats.

Lactium estrena la figura del formatge convidat (enguany, el de Cortes de Muar, de Galícia) i el Rock & Txis, una proposta per degustar quaranta tapes fetes amb formatge, dissabte a la nit. A la mostra no faltarà una exposició de bestiar lleter viu (amb les races més representatives) ni el concurs Lactium, que reunirà entre 100 i 120 formatges repartits en nou categories, a més del premi al millor formatge català Lactium 2017. Com a prèvia, el dia 12 Prodeca farà al Sucre la jornada tècnica sobre exportació El formatge artesà al mercat europeu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia