Economia

El Bages insta el govern a mantenir la mineria

El grup de suport aposta per una nova planta que Iberpotash no ha confirmat

El grup de suport que s'ha creat per preservar els llocs de treball de la mineria al Bages va fer públic ahir al vespre el manifest que presentaran en l'acte de dissabte, que esperen que sigui signat per la ciutadania i per associacions i empreses de la comarca.

En el text, el grup –integrat per entitats com ara el Fòrum de la Catalunya Central, Promineria i els comitès d'empresa d'Iberpotash– reclama a la Generalitat “que ajudi a mantenir el futur i prosperitat de les persones, el territori i l'activitat econòmica”.

També demanen suport a dues mesures transitòries que, segons ells, poden “salvar els llocs de treball i ajudar a obtenir la sostenibilitat ambiental buscada per permetre l'acabament de les obres de la rampa de Súria i donar una sortida adequada per a totes les parts implicades”.

Una d'aquestes mesures, ja sabuda, és permetre que es pugui continuar abocant al runam del Cogulló “de manera provisional” més enllà del 30 de juny, la data que marca la sentència del TSJC. L'altra seria la construcció d'una planta a Sallent per fabricar sal de desgel que s'alimentaria del mateix runam del Cogulló i que hauria d'estar acabada a principis del 2018.

Segons van informar ahir fonts d'Iberpotash a aquest diari, la nova planta seria una mesura que “ara mateix està sobre la taula” però que en cap cas està definida del tot. “Encara ho estem estudiant, de la mateixa manera que estem estudiant altres mesures” per al període transitori, afirmen. De fet, en tot aquest temps, Iberpotash encara no s'ha pronunciat de manera clara ni pública sobre les opcions i accions que podria plantejar.

El col·lectiu de suport a la mineria, a més, indica que el tancament sobtat de la mina de Sallent –i, per tant, el cessament dels abocaments– seria més perjudicial per al medi ambient que permetre la continuïtat dels plans d'Iberpotash, ja que, segons el grup, “el projecte d'ICL posa especial èmfasi en l'assoliment d'una mineria sostenible”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona