Economia

Carrefour inaugura una nova plataforma al port

L'empresa Cilsa ha invertit dotze milions d'euros en un espai de 18.200 m²

L'empresa de distribució Carrefour i la Zona d'Activitats Logístiques (ZAL) del port de Barcelona van inaugurar ahir una nova plataforma en fred de 18.200 m² que l'empresa de matriu francesa explotarà. Les instal·lacions han estat construïdes per Cilsa (Centre Intermodal de Logística SA), que és la societat que gestiona la Zona d'Activitats Logístiques (ZAL Port) del Port de Barcelona –participada pel Port de Barcelona (63%), per Merlin Properties (32%) i per Sepes (5%)– i que hi ha invertit 12 milions d'euros.

En l'acte d'inauguració, que es va fer ahir al matí, hi van ser presents Carles Puigdemont, president de la Generalitat; Sixte Cambra, president del Port de Barcelona i de Cilsa, i Pascal Clouzard, director general de Carrefour Espanya.

La plataforma, de 18.200 m², està destinada en la seva totalitat a l'operativa de fred (congelat i refrigerat), fet que permetrà la ràpida distribució als establiments de la cadena, i disposa de la tecnologia més avançada pel que fa a l'emmagatzematge de fred. Carrefour disposava ja d'instal·lacions a la zona ZAL del port des del ió per part de Carrefour 2009 amb una nau de 45.000 m².

Durant la inauguració, el director general de Carrefour a Espanya, Pascal Clouzard, va declarar que la nova plataforma de fred és un pas més en el “compromís” de l'empresa amb Catalunya, on té presència des de fa 44 anys, i va recordar que la multinacional ocupa 6.500 persones. En declaracions recollides per l'agència ACN, Clouzard va posar la nova nau industrial com un exemple de “tecnologia i innovació” que aportarà valor a la cadena de subministrament de Carrefour. El director general de la multinacional francesa va aprofitar la inauguració per demanar a les autoritats catalanes més llibertat d'obertura horària per als comerços, un factor que “dinamitzaria el sector comercial, el turisme i l'ocupació”. Per la seva banda, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va felicitar Carrefour per la inauguració de les noves instal·lacions i va considerar que és una “bona notícia” per a l'economia catalana, ja que contribuirà a “fixar les inversions de futur” de l'empresa a Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia