Economia

Gastronomia

Cuina de l’Alt Pirineu com a valor de territori

Es posa en marxa una iniciativa per promoure el producte de proximitat

El Parc Natural de l’Alt Pirineu ha organitzat un monogràfic sobre la cuina local usant tot el ventall de productes de proximitat. Es tracta de promocionar productes d’aquest àmbit territorial per tal de revalorar-los i convertir-los en una eina de desenvolupament local. Entre els productes seleccionats destaquen la truita de la piscifactoria de Tavascan, els formatges de producció local, les carns de corder, poltre o vedella, i, com a condiments, licors com la cervesa artesana o les espècies del parc de les Olors d’Araós.

El director del Parc Natural, Marc Garriga, ha explicat que promovent l’ús d’aquests productes a les cuines dels restaurants de la comarca s’està contribuint al manteniment de l’activitat agrícola i ramadera, essencial per a la conservació i la sostenibilitat del Parc Natural de l’Alt Pirineu.

Aquesta jornada s’ha emmarcat dins de la celebració del Dia Europeu dels Parcs, que se celebra el 24 de maig. És una proposta que té com a objectiu mostrar com els parcs promouen la sostenibilitat en les comunitats locals.

El monogràfic de cuina, impartit per Mariano Gonzalvo, cuiner de Lo Paller del Coc, estava adreçat a restauradors professionals per tal que puguin desenvolupar aquests plats amb fort component territorial i incorporar-los a la seva carta. Durant la jornada es va treballar amb peix de muntanya, com és el cas de la recepta que combina truita fumada amb formatge d’ovella. Gonzalvo també van elaborar receptes de carns: poltre amb cervesa i poma, corder amb alls i patates i vedella amb verdures. De postres, iogurt, elaborat a Ainet.

També amb l’objectiu de fomentar els productes que s’elaboren al Parc Natural de l’Alt Pirineu, aquest diumenge se celebra la Fira de l’Ovella aranesa a Arrós. Aquesta fira inclou activitats relacionades amb la ramaderia i els oficis tradicionals i una mostra de productes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

La plantilla de Lékué a la Llagosta es mobilitza contra el tancament de la planta: “Estem pagant una mala gestió”

La Llagosta
economia

L’Opa del BBVA al Sabadell s’alenteix

barcelona
unió europea

La CE veta l’ús d’un agent químic present en caixes de pizza

barcelona
regne unit

El Banc d’Anglaterra no es deixa arrossegar per la Fed i manté els tipus en el 5%

barcelona

Girona és una de les demarcacions de l’Estat amb més hotels a la venda

GIRONA
Tribuna

Un equip de 3 estrelles

Soci-Director de H&B Human and Business, conferenciant i formador
economia

Ajuntament, empreses i institucions acadèmiques impulsen l’Aliança per a la Innovació BIVA

SANT CUGAT DEL VALLÈS
Estats Units

La Fed retalla mig punt els tipus d’interès en la primera rebaixa des del 2020

Barcelona
Estats Units

Tupperware inicia el procediment de fallida

Barcelona