Economia

Gastronomia

Cuina de l’Alt Pirineu com a valor de territori

Es posa en marxa una iniciativa per promoure el producte de proximitat

El Parc Natural de l’Alt Pirineu ha organitzat un monogràfic sobre la cuina local usant tot el ventall de productes de proximitat. Es tracta de promocionar productes d’aquest àmbit territorial per tal de revalorar-los i convertir-los en una eina de desenvolupament local. Entre els productes seleccionats destaquen la truita de la piscifactoria de Tavascan, els formatges de producció local, les carns de corder, poltre o vedella, i, com a condiments, licors com la cervesa artesana o les espècies del parc de les Olors d’Araós.

El director del Parc Natural, Marc Garriga, ha explicat que promovent l’ús d’aquests productes a les cuines dels restaurants de la comarca s’està contribuint al manteniment de l’activitat agrícola i ramadera, essencial per a la conservació i la sostenibilitat del Parc Natural de l’Alt Pirineu.

Aquesta jornada s’ha emmarcat dins de la celebració del Dia Europeu dels Parcs, que se celebra el 24 de maig. És una proposta que té com a objectiu mostrar com els parcs promouen la sostenibilitat en les comunitats locals.

El monogràfic de cuina, impartit per Mariano Gonzalvo, cuiner de Lo Paller del Coc, estava adreçat a restauradors professionals per tal que puguin desenvolupar aquests plats amb fort component territorial i incorporar-los a la seva carta. Durant la jornada es va treballar amb peix de muntanya, com és el cas de la recepta que combina truita fumada amb formatge d’ovella. Gonzalvo també van elaborar receptes de carns: poltre amb cervesa i poma, corder amb alls i patates i vedella amb verdures. De postres, iogurt, elaborat a Ainet.

També amb l’objectiu de fomentar els productes que s’elaboren al Parc Natural de l’Alt Pirineu, aquest diumenge se celebra la Fira de l’Ovella aranesa a Arrós. Aquesta fira inclou activitats relacionades amb la ramaderia i els oficis tradicionals i una mostra de productes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Xoc Sabadell-BBVA a la CNMV i pel 50,01%

madrid
SOCIETAT

CCOO critica l’acord laboral signat per a la Copa Amèrica

BARCELONA
ECONOMIA

El Port de Barcelona i el de Xangai col·laboraran en innovació i descarbonització

TÀRREGA
Economia

El Sabadell insta el BBVA a dir quins accionistes donen suport a l’OPA

barcelona
amèrica del sud

L’Argentina es paralitza en la segona vaga general contra Milei

barcelona
Economia

El Sabadell respon: Denuncia el BBVA a la CNMV per vulnerar la llei d’OPAs

barcelona
VIDRERES

L’àrea d'economia va gestionar 67 ofertes de feina el 2023

VIDRERES
Consolidar un monopoli?
l’anàlisi

Consolidar un monopoli?

economia

OPA hostil del BBVA al Sabadell amb acomiadaments

madrid